ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Európai biztosítéki szimpózium Olaszországban

2019.05.24
szimpózium szimpózium

2019. május 14-16. között került megrendezésre az európai biztosítéki kutatási és fejlesztési szervezet (ESARDA) 41. ülése Olaszországban, amelyen a szervezet 50 éves fennállását is ünnepelték a résztvevők. A szimpóziumra az Országos Atomenergia Hivatal három munkatársa tudományos cikket írt a témában, illetve előadást tartott arról, hogy a biztosítéki követelményeket hogyan kell már az atomerőmű-tervezés egészen korai szakaszától figyelembe venni. Ilyen követelmény például, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által üzemeltetett kamerák hova kerüljenek, vagy az, hogy folyamatosan követhető legyen a nukleáris üzemanyag útja a beszállítástól az erőműből történő elszállításig.


A szimpózium három szekcióból állt: a technikai szekcióban kutatók mutatták be biztosítékok terén végzett munkájuk eredményeit, a panelszekcióban az előadók rövid prezentációjukat követően kerekasztal-szerűen megvitathatták a résztvevőkkel a felmerülő kérdéseket, valamint a poszterszekcióban a kiállítók poszteren mutathatták be munkájukat.

A szimpóziumon rendhagyó módon egy ötletbörzeszerű workshopot is tartottak a szervezők: a kisebb csoportokba osztott résztvevők a társaság működésének kihívásairól beszélgettek, amik megoldására számos jól hasznosítható javaslatot tettek.

Az OAH rendszeres, aktív résztvevője az ESARDA rendezvényeinek, elismerve ezzel a biztosítéki rendszerhez kapcsolódó kutatások és fejlesztések fontosságát.

A nukleáris anyagok békés célra történő felhasználásának felügyeletéről (amely magába foglalja a biztosítéki rendszerrel összefüggő információkat is) itt olvashat bővebben.Facebook megosztás