ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

E-közigazgatás: szlovák érdeklődés az OAH gyakorlata iránt

2017.05.24

A magyar-szlovák kétoldalú hatósági együttműködés keretében a szlovák hatóság kezdeményezésére 2017. május 23-án négytagú delegáció látogatott az Országos Atomenergia Hivatalba, amelynek munkatársai az e-közigazgatás témakörében tartottak előadásokat a szlovák szakemberek részére.


A szlovák hatóság jelenleg még az e-közigazgatás általános bevezetése előtt áll, ezért tájékozódni szerettek volna a magyar e-közigazgatás jogszabályi és technikai hátteréről, a felmerült kihívásokról, az OAH-ban már e-közigazgatás keretében működő eljárásokról, technikai megoldásokról.

Az e-adminisztráció jogszabályi hátterét a jogi szakterület munkatársa, míg az OAH-ban működő informatikai rendszert a fejlesztő cég képviselője mutatta be.

A látogatókat leginkább az Országos Atomenergia Hivatal hatósági eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszerének (röviden ATDR) és az elektronikus építési napló a működése érdekelte, továbbá az elektronikus munkáltatói intézkedésekkel kapcsolatban vetettek fel számos kérdést, amelyeket az OAH nukleáris biztonsági szakemberei és a Gazdasági és Humánpolitikai Főosztály munkatársai válaszoltak meg.

A delegáció tagjai rendkívül hasznosnak ítélték a hallottakat, továbbá a kézhez kapott dokumentációt. A magyar fél új konzultációs lehetőséget is felajánlott a 2018. évre vonatkozóan, amikor is az OAH-ban már bevezetésre kerül a teljeskörű e-közigazgatás.Facebook megosztás