ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Bolgár hatósági delegáció látogatása az OAH-ban

2020.02.04
delegáció látogatása delegáció látogatása

2020. január 27-29. között a Bolgár Nukleáris Szabályozó Ügynökség delegációja látogatást tett hazánkban Latchesar Kostov, a hatóság elnökének vezetésével. Az első napon az Országos Atomenergia Hivatalban Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes fogadta a szakértőket.


A magyar felszólalók előadásaikban bemutatták az OAH tevékenységét, valamint annak jogi keretét, áttekintették az új paksi atomerőmű-projektet, az engedélyezés folyamatát, a magyar nukleáris biztonsági engedélyezés tapasztalatait, valamint a felügyeleti tevékenységek (ellenőrzés, értékelés) hazai gyakorlatát.

A bolgár szakemberek általános előadásban ismertették hatóságuk működésének jogi és intézményi keretét, a hatósági felügyelet bolgár tapasztalatait, továbbá tájékoztatást adtak a Belene atomerőmű-projekt jelenlegi állásáról.

Magyarországi programjuk során a delegációt fogadták a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter hivatalában, az Agrárminisztériumban, valamint a Paks II. Zrt-nél is. A bolgár szakemberek látogatást tettek a Paksi Atomerőműben, ahol többek között megtekintették a Karbantartó Gyakorló Központot.Facebook megosztás