ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2019.10.03
Útmutatók Útmutatók

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Radioaktív anyagok alkalmazásiengedély-kérelmének összeállítása”, valamint az „Ionizáló sugárzást létrehozó berendezés üzemeltetésiengedély-kérelmének összeállítása” című útmutató felülvizsgált változata.


A korábban már kiadott „Radioaktív anyagok alkalmazásiengedély-kérelmének összeállítása” című útmutató célja, hogy egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott sugárvédelmi követelmények teljesülését, valamint segítse a kérelmezőt a radioaktív anyag alkalmazásához szükséges engedély iránti kérelem összeállításában. Az útmutatót ide kattintva érheti el.

Az „Ionizáló sugárzást létrehozó berendezés üzemeltetésiengedély-kérelmének összeállítása” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató célja, hogy egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott sugárvédelmi, illetve fizikai védelmi követelmények teljesülését és segítse a kérelmezőt a berendezés üzemeltetéséhez szükséges engedély iránti kérelem összeállításában. Az útmutatót ide kattintva érheti el.Facebook megosztás