ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Első európai nukleáris verseny a BME-n

2019.07.05
Nemzetközi diákverseny Nemzetközi diákverseny

Július 1-5. között első alkalommal került sor az Európai Nukleáris Verseny megrendezésére, amelynek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adott otthont. A versenyen középiskolás tanulókból és tanárukból álló háromfős csapatok vettek részt. A kiírás szerint nukleáris témájú (nukleáris energia, sugárvédelem, radioaktív hulladékkezelés, orvosi alkalmazások) 3 perces, angol nyelvű videót kellett összeállítaniuk. Összesen 10 országból 25 csapat pályamunkája érkezett be, a BME egyhetes tudományos tábora alatt a legjobb 15 csapat mutatta be alkotását.


A rendezvény része volt két, BSc-hallgatóknak szóló nyári iskola is, amelyen többek között Vincze Árpád, az Országos Atomenergia Hivatal főosztályvezetője is előadást tartott „Sugárvédelem és a sugárforrások biztonsága” címmel.

A verseny és a nyári iskola a Horizon 2020 európai uniós kutatási programban elnyert ENEN+ (European Nuclear Education Network – Európai Nukleáris Oktatási Hálózat) projekt keretében valósult meg.

A rendezvényekről szóló részletes beszámolót a BME honlapján olvashatja, a verseny hivatalos oldalát ide kattintva érheti el.Facebook megosztás