ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Sikeresen vizsgázott az OAH Minőségirányítási Rendszere

2015.03.26

Sikeres auditot követően további három évig érvényes az Országos Atomenergia Hivatal ISO 9001:2009-es szabvány szerint működtetett minőségirányítási rendszerének tanúsítási okirata. Az OAH munkatársai több hónapig készültek az átvilágításra, felülvizsgálva, aktualizálva a szervezet összes eljárását, folyamatát és minőségügyi dokumentumát.


Az Országos Atomenergia Hivatal 2002-ben alakította ki Minőségirányítási Rendszerét (MIR), amely a Magyar Szabványügyi Testület tanúsítványa szerint megfelel az ISO MSZ EN 9001-es szabvány követelményeinek. A szigorú szabályok értelmében minden évben belső és külső felülvizsgálatra, háromévente pedig úgynevezett okirat megújító eljárásra kerül sor a hivatalban.

A MIR tanúsítása által az OAH a lakosság, az ügyfelei, illetve a hazai és nemzetközi szervezetek számára is bizonyítja, hogy belső munkafolyamatai, szabályzatai, iratkezelése, a külső partnerek ügyeinek kezelése a legszigorúbb minőségirányítási követelményeknek is megfelel.

Az okirat megújító eljárást a Magyar Szabványügyi Testület 2015 márciusában végezte el. Silye Judit, az OAH minőségirányítási vezetője elmondta: az előkészítés során az összes szervezeti egység működését és iratkezelését felülvizsgálták, valamint szükség szerint aktualizálták az OAH fő folyamatait szabályozó és támogató minőségügyi dokumentumokat. „A Szabványügyi Testület előzetesen megkapta azt a jelentést, amelyben a belső felülvizsgálat eredményeit, valamint a tavaly meghatározott fejlesztési javaslatok megvalósítását összegeztük.” – tette hozzá Silye Judit.

Kapuvári István, a Magyar Szabványügyi Testület főosztályvezető-helyettese a tanúsítási okirat átadásakor kiemelte, hogy a hivatal munkatársai számára nagy leterheltséget jelentő feladatok elvégzése mellett is jól működik az OAH minőségirányítási rendszere, és megfelel a szabvány követelményeinek.

A tanúsítási okirat a 2016-ban, majd 2017-ben kiállítandó fenntartási határozattal együtt 3 évig érvényes.Facebook megosztás