ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Sikeres külső audit

2016.04.02
Tanúsítási okirat Tanúsítási okirat

Sikerrel zárult az Országos Atomenergia Hivatal minőségirányítási rendszerének felülvizsgálata, az OAH március 30-án kapta meg az erről szóló dokumentumot. A minőségirányítási rendszer működésének megfelelőségét független szakemberek, a Magyar Szabványügyi Testület auditorai ellenőrizték.


Megújító audit keretében az OAH minőségirányítási rendszere 2015-ben kapta meg a három évig érvényes, MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti tanúsítási okiratot. A megújító auditok közötti években két felügyeleti audit esedékes: az elsőre 2016. március 7-én került sor.

Az OAH minőségügyi vezetője elmondta, hogy az auditot intenzív felkészülés előzte meg. A hivatal valamennyi szervezeti egységének működését felülvizsgálták, valamint szükség szerint aktualizálták a folyamatokat, tevékenységeket szabályozó minőségirányítási dokumentumokat.

A Magyar Szabványügyi Testület auditorai az általános minőségirányítási folyamatokon túl megvizsgálták az engedélyezés, az esemény-kivizsgálás, valamint a kommunikációs tevékenység folyamatait, ellenőrizték az informatikai rendszer működtetését, az iratkezelés és irattárazás menetét, a biztosítéki terület és a belső ellenőrzés tevékenységét, valamint a humánpolitikai szakterület működését.

A felülvizsgálat során a munkatársak dicséretes szakmai hozzáértésről tettek tanúbizonyságot, amit a záró értekezleten az auditorok külön kiemeltek. Sikeresnek minősítették a felügyeleti eljárást, és elismeréssel nyilatkoztak az OAH minőségirányítási rendszerének hatékony működtetéséről. Az audit során megfogalmazott javaslatok értékes információval szolgálnak a minőségirányítási rendszer további fejlesztése vonatkozásában.Facebook megosztás