ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Idén az OAH adott otthont az ENSRA éves ülésének és szemináriumának

2015.10.07

Az Európai Nukleáris Védettség Területén Kompetens Hatóságok Szövetsége (ENSRA) a szeptember 30. és október 2. között megrendezett ülésen döntött a Nyugat Európai Nukleáris Hatóságok Szervezetével (WENRA) való szorosabb együttműködésről, valamint jóváhagyta, hogy a magyar elnökség által készített új honlap hamarosan elérhető legyen a nyilvánosság számára.


Az OAH 2009-ben csatlakozott az ENSRA-hoz, melynek elnökségi pozícióját idén hazánk tölti be, elnöke Horváth Kristóf, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese. Az ENSRA éves ülésének és szemináriumának idén az OAH adott otthont szeptember 30. és október 2. között.

A három napos ülésen a tagországok képviselői bemutatták az elmúlt évben hazájukban történt, nukleáris védettséggel összefüggő eseményeket, fejlesztéseket és az elért eredményeket, valamint megosztották tapasztalataikat a nukleáris létesítmények és nukleáris anyagok fizikai védelmével kapcsolatban.

Az egyik kiemelt téma a WENRA–ENSRA együttműködés volt: a két szervezet elnöke mindkét társaság éves ülésein részt vesz a jövőben, szorosabbra fűzve a biztonsági és a védettségi területekkel foglalkozó hatóságok munkáját.

A magyar elnökség bemutatta az ENSRA honlapjának tervezetét, amelyet a jelenlévők elfogadtak, és ami a www.ensra.org címen lesz hamarosan elérhető. A szemináriumon olyan aktuális témákról hangzottak el előadások, mint a programozható rendszerek védelme, a nukleáris anyagok szállításának védettségi kérdései, a fizikai védelmi gyakorlatok, a belső elkövetők, valamint a drónok okozta fenyegetettség.

A záró napon a résztvevők a Paksi Atomerőműben is látogatást tettek, ahol az erőmű képviselői bemutatták a létesítmény fizikai védelmi rendszerét egy előadás és bejárás keretében.Facebook megosztás