ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Az OAH-ban ülésezett az OKSER Szakbizottsága

2022.10.20
OKSER Szakbizottság ülése OKSER Szakbizottság ülése

A pandémiás időszak online üléseit követően első alkalommal 2022. október 13-án tartotta személyes jelenlétű ülését a Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer (OKSER) Szakbizottsága, amelynek az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont. Az ülést Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke vezette le, aki egyben a szakbizottság új elnöke.


Az OAH jogállásának változása, valamint az országgyűlési választásokat követően kialakított új kormányzati struktúra miatt szükségessé vált, hogy a módosult jogszabályok szempontjából megvizsgálják az OKSER működését, illetve felülvizsgálják a szakbizottság működési rendjét, amelyről az ülésen döntöttek a résztvevők. Emellett megvitatták az országos radiológiai monitoring program összeállításának ütemtervét, illetve a laboratóriumi kapacitások felmérésére irányuló előterjesztést.

Az OAH tájékoztatta a szakbizottsági tagokat az Európai Bizottság, illetve a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség környezeti radiológiai monitoring tárgyú projektjeinek állásáról.Facebook megosztás