ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Online ülést tartott az OECD NEA hatósági tevékenységgel foglalkozó bizottsága

2021.06.03
OECD NEA CNRA OECD NEA CNRA

2021. május 31 – június 1. között online tartotta 45. ülését az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének hatósági tevékenységgel foglalkozó bizottsága (CNRA). A bizottság áttekintette a felügyelete alá tartozó munkacsoportok tevékenységét, jóváhagyta azok jelentéseit és meghatározta a CNRA folyamatban lévő átalakulásának irányait és következő lépéseit.


Magyarország a bizottság átalakítására vonatkozó terveket támogatja, egyúttal fontosnak tartja azokat a törekvéseket, amelyek nagyobb összhangot teremtenek a munkacsoportok és az állandó bizottságok között. Szintén fontos eredménye lehet az átalakításoknak, hogy az egyes átfedéseket, párhuzamosságokat jobban kiküszöbölik majd, hatékonyabbá téve a rendszer működését.

Az új munkacsoport-szerkezet hatékony hazai kihasználása érdekében az OAH megkezdte annak felmérését, hogy milyen módon lehetne javítani a CNRA – és az egész OECD NEA – munkájában közreműködő magyar szervezetek közötti koordinációt.

A CNRA alá tartozó Üzemeltetési Tapasztalatok Munkacsoport (WGOE) keretében egy budapesti workshop előkészítése zajlik, amelyet az eredeti tervek szerint 2021 tavaszán tartottak volna és amelynek tárgya az üzemeltetési tapasztalathasznosítási program ellenőrzése. A pandémiás helyzet miatt a rendezvény időpontját 2022 áprilisára halasztották.

Az ülés végén atomerőművekben előfordult, a nukleáris biztonsági hatóságok figyelmét világszerte kiváltó eseményekről számolt be az Egyesült Államok, Japán és Szlovákia hatóságának képviselője, továbbá a WGOE elnöke.Facebook megosztás