ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

ENSREG rendkívüli online plenáris ülés

2021.07.09
ENSREG plenáris ülés ENSREG plenáris ülés

2021. július 7-én rendkívüli plenáris ülést tartott az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG), melyre a pandémiás helyzetre tekintettel ismételten online formában került sor. A rendezvény fő témája a második tematikus felülvizsgálat (TPR) előkészítéséhez kapcsolódó fontosabb kérdések megvitatása volt.


A résztvevők meghallgatták a TPR-bizottság elnökének, a WG1 munkacsoportnak és a WENRA beszámolóit, amelyekben kitértek a szakértők jelölésére és a feladatok meghatározására is. Több kérdésben is szükség lett volna az ENSREG döntésére, többek között a létesítménylátogatásokkal, újabb szakértők jelölésével kapcsolatban, illetve hogy az engedélyesek alkalmazottai elfogadhatók-e szakértői pozícióra. Ezekről azonban csak később, várhatóan az őszi plenáris ülésen születik döntés, amikorra több információ áll majd a szervezet rendelkezésre.

A következő plenáris ülésre 2021. november 24-én Brüsszelben kerül sor, amennyiben a pandémiás helyzet lehetővé teszi a személyes megjelenést.Facebook megosztás