ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

OECD NEA kommunikációs munkacsoportjának ülése Párizsban

2014.04.15

2014. április 8-10. között tartotta éves ülését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökségének (OECD NEA) kommunikációs munkacsoportja. Az idei rendezvény két szempontból is fontos volt. A korábbiakhoz képest újdonságot jelentett, hogy szakmai napot tartottak a résztvevőknek, amelyen egyrészt a közösségi média használatára fókuszáltak, másrészt a meghívott civil szervezetek képviselői és újságírók mondhatták el véleményüket a nukleáris hatóságok kommunikációjáról. Mindemellett új tisztségviselőket választott a munkacsoport.


Az OECD és a házigazda francia nukleáris hatóság (ASN) próba jelleggel szervezte a közösségi média használatáról szóló szakmai napot, amely olyan sikeres volt, hogy a jövőben (mindig újabb témákat meghatározva) újra megszervezik az éves ülésekhez kapcsolódóan. Az idei rendezvényen a munkacsoport tagjain kívül a meghívottak között voltak újságírók, helyi információs társaságok képviselői, valamint a Greenpeace aktivistája. A különböző nézőpontok, vélemények, az egymás felé felmerülő igények megismerése különösen hasznos volt az ülésen részt vevők számára.

Az elmúlt év kommunikációs újdonságairól minden ország beszámolt, így a szakmai eseményen részt vevő Körmendi Gábor, az OAH tájékoztatási felelőse is rövid összefoglalót adott, kiemelve, hogy tartalmilag és formailag is megújult az OAH honlapja, valamint azt, hogy az OAH kezdeményezésére módosított Atomtörvény szerint a lényeges hatósági eljárásoknál kötelező közmeghallgatást tartani.

A munkacsoportot vezető, Koreai Köztársaságot képviselő Yeonhee Hah, valamint az őt helyettesítő svájci Anton Treirer bejelentette lemondását, ezért a munkacsoport új tisztségviselőkről döntött. A tagok Eliot Brennert, az USA nukleáris szabályozó hatóság kommunikációért felelős igazgatóját választották meg vezetőnek, helyettese pedig Dagmar Zemanova, a szlovák nukleáris szabályozó hatóság egyik igazgatója lett.Facebook megosztás