ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Török hatósági delegáció látogatása az OAH-ban

2020.03.13
Török delegáció Török delegáció

2020. március elején a Török Nukleáris Szabályozó Hivatal delegációja látogatást tett hazánkban Zafer Demircan, a hatóság elnökének vezetésével.


Magyarországi programjuk során a delegációt először a Paks II. Zrt. fogadta, majd megtekintették a püspökszilágyi  Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tárolót, ahol átfogó képet kaptak annak működéséről. A török szakemberek ezen kívül ellátogattak a Paksi Atomerőműbe, valamint az erőmű mellett található Karbantartó Gyakorló Központba, továbbá a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolóját is felkeresték.

A delegációt itt tartózkodásuk utolsó napján, az Országos Atomenergia Hivatalban Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes fogadta.

Az OAH szakemberei több előadást is tartottak számukra, bemutatva az OAH tevékenységét, valamint annak jogi keretét, az új paksi atomerőmű-projektet, az engedélyezés folyamatát, a magyar nukleárisveszélyhelyzet-kezelési rendszer működését, valamint a felügyeleti tevékenységek (ellenőrzés, értékelés) hazai gyakorlatát.

A török delegáció vezetője előadást tartott a hatóságuk működésének jogi és intézményi keretéről, majd a delegáció egy-egy tagja ismertette a gyártási és építési tevékenységek szabályozásának felügyeletét, továbbá tájékoztatást adtak az Akkuyu atomerőmű-projekt jelenlegi állásáról.Facebook megosztás