ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Szakmai látogatók Magyarországon

2017.11.29

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ösztöndíjprogramjának keretében háromfős szaúdi delegáció, valamint ezzel párhuzamosan egy belorusz szakember és egy pakisztáni delegáció érkezett Magyarországra.


A Szaúd-Arábiából érkező vendégek a november 13-án kezdődő háromhetes programjuk során részletesen megismerkedtek a magyarországi nukleáris területtel, a sugárvédelemmel, valamint a nukleárisveszélyhelyzet-kezeléssel, továbbá meglátogatták a hazai létesítményeket és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát.

A belorusz szakértő november 20-tól 24-ig tartó programja szűkebb mezsgyére terjedt ki: a kutatóreaktorok hatósági felügyeleti és ellenőrzési tevékenységre fókuszáló előadások mellett részt vett a Budapesti Kutatóreaktor hatósági ellenőrzésén, valamint ellátogatott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézet oktatóreaktorába is. November 23-án délelőtt az OAH munkatársa a kutatóreaktorok időszakos biztonsági felülvizsgálatának magyarországi gyakorlatáról tartott előadást, amelyen pakisztáni látogatók is részt vettek.Facebook megosztás