ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Lezajlott az RHK Kft. – OAH vezetői találkozó

2019.06.21
Vezetői találkozó Vezetői találkozó

2019. június 19-én, Budaörsön fogadta az RHK Kft. – amely az országban keletkezett radioaktív hulladékok és kiégett fűtőelemek kezeléséért felelős állami szervezet – az OAH vezetőit. A résztvevők áttekintették a két üzemelő és a kutatási fázisban lévő radioaktívhulladék-tárolóval, valamint a paksi Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójával kapcsolatos aktuális témákat.


Szó esett stratégiai kérdésekről, a Nemzeti Politika és a Nemzeti Program aktuális felülvizsgálatával kapcsolatos elképzelésekről, valamint ezzel összefüggésben a 2021-ben esedékes ARTEMIS nemzetközi felülvizsgálat előkészítéséről is. (Az ARTEMIS-misszió keretében a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által felkért nemzetközi szakértők vizsgálják majd felül, hogy hazánk hogyan gondoskodik a radioaktív hulladékok és a kiégett fűtőelemek kezeléséről, a szigorú nemzetközi követelményeket teljesítve.)

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a jövőben évente fognak találkozni, így a kiemelt kérdések kapcsán közvetlenül tájékoztathatják egymást álláspontjaikról.Facebook megosztás