ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Négyoldalú találkozó Szlovéniában

2015.04.27

A cseh, a szlovák, a szlovén és a magyar nukleáris biztonsági hatóság képviselői április 14-én Szlovéniában ültek össze, hogy megosszák egymással tapasztalataikat az elmúlt év nukleáris biztonságot érintő eseményeiről. A találkozón részletesen foglakoztak aktuális jogi, szabályozási kérdésekkel, valamint a folyamatban lévő, kiemelt jelentőségű hatósági eljárásokkal is.


2015. április 14-én és 15-én Szlovéniában került sor a szlovák, szlovén, cseh és a magyar nukleáris hatóság vezetőinek évente megrendezett négyoldalú találkozójára. A magyar delegáció résztvevői Horváth Kristóf és Hullán Szabolcs, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettesei, Petőfi Gábor főosztályvezető és Molnár András külkapcsolati főtanácsadó voltak.

Az ülés lehetőséget adott arra, hogy a résztvevők megtárgyalják az egyes országokban az elmúlt évben bekövetkezett jogi, illetve szervezeti változásokat, amelyek érintették a hatóságok munkáját. Kiemelt témaként szerepelt az uniós irányelvek nemzeti jogrendbe történő átültetésének gyakorlata is.

A hatóságok képviselői az ülésen beszámoltak az általuk felügyelt létesítmények fontosabb, biztonságot érintő eseményeiről, valamint azok tanulságairól.

Az üzemidő-hosszabbítás magyarországi gyakorlatáról elismeréssel szóltak a szomszédos országok hatóságainak vezetői, és kiemelten érdeklődtek az új blokkok létesítésével összefüggő magyar hatósági tevékenység, különösen a kétlépcsős telephely-engedélyezési eljárás iránt.

Fontos téma volt a nukleáris hatósági rendszer nemzetközi felülvizsgálata: Csehország, Szlovénia és Szlovákia korábbi tapasztalatait osztotta meg, amely kifejezetten hasznos volt a magyar résztvevők számára, mivel hazánk májusban fogadja az IRRS-missziót

Az immár hagyományos négyoldalú találkozónak következő alkalommal Csehország ad otthont.Facebook megosztás