ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Közel kétszáz érdeklődő az OAH kiállításán a Campus Fesztiválon

2017.07.25

2017. július 19-23-a között került sor idén a X. Campus Fesztiválra Debrecenben: minden eddigi látogatószámot felülmúlva 105 ezren vettek részt a kulturális programokon és koncerteken. A fesztiválon jelentős számban képviseltették magukat civil szervezetek, valamint állami hivatalok is. Az Országos Atomenergia Hivatal első alkalommal mutatta be infografikus kiállítását, a látogatók egyúttal többféle, könnyebb és nehezebb kérdéssor kitöltésével tesztelhették a frissen megszerzett és meglévő ismereteiket.


Az OAH munkatársai örömmel fogadták az érdeklődőket, gyerekeket és felnőtteket egyaránt, tartalmas beszélgetéseket folytatva. Bemutatták az atomenergia hazai alkalmazását, áttekintést adtak a hivatal tevékenységéről, valamint azokról a területekről, amelyeket az OAH hatóságként felügyel.

Az atomenergia alkalmazásáról a legtöbb résztvevőnek elsősorban az atomerőmű jutott eszébe; sokak számára meglepetést okozott, hogy milyen változatos ez a terület, kezdve az orvosi alkalmazásoktól, az ipari röntgen berendezéseken keresztül a csírátlanító, víztisztító berendezésekig.

A hivatal számára kiemelten fontos az átláthatóság, a lakosság tájékoztatása, a közvetlen kapcsolat mindazokkal, akik érdeklődnek a nukleáris terület és a munkánk iránt. Ennek szellemében szervezzük hatósági eljárásainkhoz kapcsolódó közmeghallgatásainkat, konferenciáinkat, válaszolunk minden megkeresésre. A debreceni Campus Fesztivál erre a kötetlen és közvetlen párbeszédre biztosított kiváló lehetőséget.Facebook megosztás