ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Kecskeméti „Atomenergiáról – mindenkinek”: 320 résztvevő, fantasztikus hangulat, #atom

2018.04.27

Kecskemét először adott otthon az „Atomenergiáról – mindenkinek” rendezvénynek: a Neumann János Egyetem nagyelőadója megtelt, 320 diák és tanár az előadások mellett az interaktív kiállításon is hiteles tájékoztatást kapott az atomenergia alkalmazásáról. Az előnyök mellett a kockázatokról is szó esett.


Kovács Lóránt dékán megnyitójában kiemelte: az atomenergia rendkívül összetett terület, fontos, hogy ebben a témakörben is jól tájékozottak legyenek a hallgatók. Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója hangsúlyozta, hogy az OAH nem támogatója és nem ellenzője az atomenergia alkalmazásának, valamint emlékeztetett a csernobili katasztrófa szomorú évfordulójára.

Az interaktív kiállításon az ismeretterjesztő, közvetlen beszélgetéseket követően játszva mérhették fel saját tudásukat a diákok. A megújuló energiákhoz kapcsolódva különleges kiállítási tárgyat hozott az egyetem: saját gyártású napelemes autójuk nagy sikert aratott a fiatalok körében.

Az Országos Atomenergia Hivatal egyik törvényben meghatározott feladata, hogy a lakosságot hitelesen tájékoztassa az atomenergia alkalmazásának minden fontos aspektusáról. A TIT Stúdió Egyesülettel közösen szervezett „Atomenergiáról – mindenkinek” rendezvénysorozat célja a tájékoztatáson túl az is, hogy a gimnazista diákok érdeklődését felkeltse a műszaki, mérnöki tudományok iránt, megmutatva a technológiához kapcsolódó sokrétű lehetőségeket.

Korábbi hírünket, valamint a rendezvény programját itt érheti el.Facebook megosztás