ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

2014.03.19
Forrás: www.kormany.hu, Fotó: Botár Gergely Forrás: www.kormany.hu, Fotó: Botár Gergely

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Gyimesi Zoltán-díjat adományozott Kovács Kálmánnak, a Pöyry Erőterv Zrt. nukleáris létesítmények mérnöki kiszolgálásával és tervezésével foglalkozó egysége vezetőjének, valamint Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott az OAH két munkatársának, Babics Péter Pál szakmai főtanácsadónak és dr. Sáfár József szakmai tanácsadónak.


A Gyimesi Zoltán-díj az atomenergia alkalmazásának biztonsága, a nukleáris biztonság fejlesztése érdekében kifejtett eredményes és kiemelkedő munka elismerésére adományozható. Idén Kovács Kálmán, a Pöyry Erőterv Zrt. nukleáris létesítmények mérnöki kiszolgálásával és tervezésével foglalkozó egysége vezetője kapta a díjat több mint három évtizedes szakmai tevékenységének elismeréseként.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Babics Péter Pál, az OAH szakmai főtanácsadója az anyagvizsgálati és hegesztéstechnikai szakkérdések értékelése és a nukleáris létesítmények karbantartásához kapcsolódó technológiai fejlesztések felügyelete során végzett kimagasló munkájáért.

Szintén Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át dr. Sáfár József, az OAH szakmai tanácsadója a nukleáris anyagok békés célú felhasználását ellenőrző hazai hatósági rendszer műszaki mérési módszereinek kidolgozásában, a nukleáris és más radioaktív anyagok nyilvántartási rendszerének kialakításában, a radioaktív anyagok biztonságos csomagolását és szállítását felügyelő hazai hatósági rendszer működtetésében végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért.Facebook megosztás