ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

RENDKÍVÜLI HÍREK

Ötoldalú videokonferencia Ötoldalú videokonferencia

Újabb ötoldalú találkozóra került sor az orosz-ukrán válság kapcsán

2022.03.12

2022. március 10-én újabb videokonferenciára került sor Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Szlovénia és Magyarország nukleáris hatóságainak részvételével, amelyen a szakemberek megosztották egymással az orosz-ukrán konfliktus kapcsán a nukleáris biztonsághoz és védettséghez kapcsolódó elemzéseiket, értékeléseiket, továbbá az aktuális helyzet alapján megtárgyalták a további szakértői együttműködés lehetőségeit. Az ülésen részt vettek a finn nukleáris hatóság szakemberei is.

Tovább olvasom »

Csernobili Atomerőmű Csernobili Atomerőmű

Csernobilban az áramellátás hiánya nem okoz jelentős veszélyeket

2022.03.09

Áramellátás nélkül is mintegy két hónapig megoldott a kiégett üzemanyagok problémamentes hőelvezetése Csernobilban, és utána sem várható jelentősebb kibocsátással járó esemény, legfeljebb a közvetlen környezetben emelkedhet meg a sugárzási szint.

Tovább olvasom »

NAÜ NAÜ

NAÜ-tájékoztatás: nukleáris kutatólétesítményt ért támadás, nincs radiológiai következmény

2022.03.08

Ukrajna közölte a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel, hogy Harkiv városában bombatámadásban megrongálódott egy egészségügyi és ipari felhasználásra radioizotópokat előállító új nukleáris kutatólétesítmény – mondta Rafael Mariano Grossi főigazgató. A nemzeti nukleáris szabályozóhatóság tájékoztatása szerint az incidens nem okozott sugárzásiszint-emelkedést a helyszínen.

Tovább olvasom »

ENSREG-közlemény ENSREG-közlemény

Újabb rendkívüli ENSREG-ülés

2022.03.07

2022. március 6-án az ENSREG megtartotta második rendkívüli ülését videokonferencia útján a NAÜ, a WENRA és az ukrán nukleáris szabályozó hatóság (SNRIU), valamint két másik megfigyelő ország (Svájc, Egyesült Királyság) részvételével. Az esemény célja a február 27-i első rendkívüli ülés nyomon követése, illetve az Oroszországi Föderáció Ukrajna elleni folyamatos és indokolatlan katonai agressziójával összefüggésben az ukrajnai nukleáris biztonsági helyzet további értékelése.

Tovább olvasom »

NAÜ-sajtótájékoztató NAÜ-sajtótájékoztató

NAÜ-sajtótájékoztató: a Zaporizzsjai atomerőmű nem sérült meg, nem jutott ki radioaktív anyag a környezetbe

2022.03.04

2022. március 4-i sajtótájékoztatóján a NAÜ főigazgatója, Rafael Mariano Grossi hangsúlyozta, hogy a Zaporizzsjai atomerőmű nem sérült meg az éjszakai támadásban, biztonságosan üzemel, nem jutott ki radioaktív anyag a környezetbe. A főigazgató elmondta, hogy a Zaporizzsjai atomerőmű melletti képzésre használt melléképület kapott találatot, az ott keletkezett helyi tüzet eloltották.

Tovább olvasom »

Ötoldalú egyeztetés Ötoldalú egyeztetés

Nukleáris hatóságok vezetőinek ötoldalú egyeztetése az orosz-ukrán válságról

2022.03.04

2022. március 3-án a lengyel nukleáris hatóság kezdeményezésére videókonferenciára került sor, amelyen a lengyel fél mellett részt vettek a cseh, a szlovák, a szlovén és a magyar hatóság vezetői és szakértői. A megbeszélések kiemelt témája volt az ukrán nukleáris létesítmények biztonsági és védettségi helyzete.

Tovább olvasom »

NAÜ NAÜ

A NAÜ főigazgatója az erőszak leállítására szólított fel a zaporizzsjai atomerőművet ért lövések kapcsán

2022.03.04

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség honlapján közzétett nyilatkozat szerint a NAÜ a zaporizzsjai atomerőműben kialakult helyzet miatt teljes reagálási üzemmódba helyezi a nukleáris incidens- és veszélyhelyzeti központját (IEC).

Tovább olvasom »

Összefoglaló az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban

2022.03.01

Az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan nyomon követi az ukrán nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók biztonsági és védettségi helyzetét, az ukrán nukleáris hatóság és a nemzetközi szervezetek által közzétett információkat, valamint figyeli a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség tájékoztatását. Az ukrán nukleáris létesítmények jelenleg biztonságosak, a háttérsugárzási értékek normálisak.

Tovább olvasom »

ENSREG-ülés ENSREG-ülés

Rendkívüli ülést tartott az ENSREG

2022.02.28

2022. február 27-én rendkívüli online ülést tartott az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG), amelyen a résztvevők az ukrán helyzetet értékelték. A videokonferencián részt vett a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetsége (WENRA), valamint az ukrán nukleáris hatóság is, amelynek képviselője tájékoztatást adott a nukleáris létesítmények és a radioaktívhulladék-tárolók aktuális biztonsági és védettségi helyzetéről. Az ülést követően az ENSREG közleményt adott ki.

Tovább olvasom »