ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Megfelelően halad az IRRS-akcióterv végrehajtása

2017.03.13

2018-ban újra Magyarországra látogat a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői delegációja, hogy megvizsgálja, hogy a nukleáris hatósági rendszert felülvizsgáló missziót követően hogyan kezelte hazánk a javaslatokat és az észrevételeket. Az ebből adódó feladatok teljesítésének haladásáról március 7-én az Országos Atomenergia Hivatal székházában egyeztettek az érintett szervezetek.

Tovább olvasom »

Mesterséges izotópok felhasználása: hasznok és kockázatok

2017.03.10

2017 februárjában egész Európában jelentős számú cikkben foglalkoztak azzal, hogy a mérőrendszerek mesterséges jód jelenlétét mutatták ki a levegőben. Az atomenergia hazai alkalmazását felügyelő hatóságként az Országos Atomenergia Hivatal a megjelentekre reagálva hírt tett közzé, azonban felmerült, hogy átfogóbb tájékoztatásra is szükség lenne. Ennek érdekében összeállítást készítettünk a hazai, illetve az európai mesterséges izotópelőállításról, valamint az ipari és egészségügyi alkalmazásuk vonatkozásairól.

Tovább olvasom »

Szakmai konzultáció a Belarusz Köztársaság nukleáris biztonsági hatóságával

2017.03.07

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Gosatomnadzor (GAN) képviselői három napos szakmai tapasztalatcserén vettek részt, amelynek tárgya az új atomerőművi blokkok hatósági felügyelete volt.

Tovább olvasom »

ConvEx-3 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat: jól halad az előkészítés

2017.03.07

Harmadik alkalommal, 2017 február 27-én és 28-án Pakson ülésezett a ConvEx-3 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot előkészítő bizottság. A megbeszéléseken az érintett hazai szervezeteken kívül a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Európai Bizottság, az Egészségügyi Világszervezet, a Meteorológiai Világszervezet szakértői, valamint a szomszédos országokból érkező delegációk is részt vettek. A találkozó kiemelt témái a baleseti esemény, az idővonal meghatározása, a nemzetközi gyakorlat üzeneteinek áttekintése, valamint a gyakorlathoz kapcsolódó dokumentumok felülvizsgálata volt.

Tovább olvasom »

Az általános nukleáris főigazgató-helyettesi feladatokat ideiglenesen az OAH főigazgatója látja el

2017.03.03

2017. március 1-jével Horváth Kristóf távozott az Országos Atomenergia Hivatal általános nukleáris főigazgató-helyettesi posztjáról, amelyet ideiglenesen – a helyettesítés rendjének megfelelően – Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója lát el.

Tovább olvasom »

Rövid ideig teljesítménycsökkenés volt március 1-én a Paksi Atomerőmű 2. blokkján

2017.03.03

Az MVM Paksi Atomerőmű 2. blokkján 2017. március 1-én védelmi működésből következően teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2017. évi karbantartása

2017.03.02

A Paksi Atomerőműben befejezték a 3. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek elkezdték felterhelni a blokkot.

Tovább olvasom »

Változik az OAH székházába történő beléptetés rendje

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal irodaházának átalakítása miatt 2017. március 1-től változik az épületbe történő beléptetés rendje. Külső látogatóknak a 1036 Budapest, Pacsirtamező u. 17. felől biztosítjuk a belépést, azok számára is, akik autóval érkeznek (korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolóhelyek). A belépéshez fényképes igazolványra (személyigazolvány, jogosítvány, stb.) van szükség. Az OAH levelezési címe nem változik.

Tovább olvasom »

Villamosmérnököt keres az OAH

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal villamosmérnököt keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Gépészmérnököt keres az OAH

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal gépészmérnököt keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Magyar-angol-orosz tolmács-fordító munkatársat keres az OAH

2017.02.27

Az új munkatárs feladatai közé tartozik majd a szinkrontolmácsolás, tolmácsolás, nyelvi lektorálás, valamint írásos anyagok fordítása. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Jelentéktelen mennyiségű az Európában több helyen detektált Jód -131

2017.02.22

Az elmúlt hetekben a francia National Institute for Radiological Protection and Nuclear Safety (sugárvédelmi szakértői intézet) közleménye után néhány sajtóorgánumban is megjelent hír arról, hogy Európa nyugati és északi részén több helyen detektáltak jelentéktelen mennyiségű (µBq/m3 nagyságrendben) Jód-131 izotópot. A speciális mérési módszerrel detektált mennyiségek egészségügyi kockázatot nem jelentenek.

Tovább olvasom »