ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Útmutató-tervezetek az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2017.11.22

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált és egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából.

Tovább olvasom »

Elérhető az OAH honlapján a műszaki szakértők, tervezők, műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők listája

2017.11.22

Az Országos Atomenergia Hivatal a 184/2016 (VII. 13.) Korm. Rendeletben foglaltaknak megfelelően szakmagyakorlási nyilvántartást vezet, amely az Atomtörvény hatálya alá tartozó építményekkel, létesítményekkel kapcsolatos szakmagyakorlási tevékenységet végző műszaki szakértők, tervezők, műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők adatait tartalmazza

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezetek az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2017.11.20

Az Országos Atomenergia Hivatal két útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából: az egyik az atomerőművi rendszerek és rendszerelemek átalakításának végrehajtására vonatkozó jogszabályi előírások értelmezését és indoklását, az előírások teljesítésével összefüggő ajánlásokat tartalmazza, a másik útmutatást nyújt a nukleáris létesítmények építményei használatbavételének engedélyezési dokumentációjával kapcsolatosan. Az útmutató-tervezetekhez kapcsolódó véleményeket 2017. december 1-ig várjuk az utmutatovelemeny@haea.gov.hu címre.

Tovább olvasom »

Nukleáris anyagok és létesítmények védettségéről szóló konferencia Bécsben

2017.11.17

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében, mintegy 800, különböző területről érkező (kormányok, hatóságok, nukleáris létesítmények, egyetemek, civil szféra) szakember részvételével 2017. október 13-17. között zajló rendezvényen Stefánka Zsolt, az OAH osztályvezetője is előadást tartott, ismertetve a NAÜ 2017-ben lezajlott, magyarországi nukleáris védettségi tanácsadó missziójának (IPPAS) tapasztalatait.

Tovább olvasom »

Megújultak a sugárvédelem tervezésében használható egyes nemzeti szabványok

2017.11.15

Az Országos Atomenergia Hivatal tavaly indult kezdeményezésére és a hivatal támogatásával korszerűsítésre kerültek egyes sugárvédelemmel foglalkozó nemzeti szabványok, melyek 2017. november 1-jétől érvénybe léptek, megjelenésüket a Szabványügyi Közlöny 69. évfolyam 11. száma tette közzé.

Tovább olvasom »

Az atomenergia biztonságos alkalmazásának hírei - 2017. október

2017.11.14

A nukleáris létesítmények 2017 első féléves biztonsági teljesítményének értékelése. Befejezéséhez közeledik az új paksi atomerőmű blokkok fővállalkozójának és meghatározó alvállalkozóinak nukleáris minősítése. Szakmai megállapodás az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Nukleáris Felügyeleti Bizottsága (US NRC) között. Együttműködési megállapodások a NAÜ 61. közgyűlésének margóján: Nemzeti keretprogram (CPF – Country Programme Framework). Együttműködési megállapodás a lengyel és a marokkói hatósággal. BME Oktatóreaktor Időszakos Biztonsági Felülvizsgálat. Szakmagyakorlási nyilvántartás az OAH-ban. A KKÁT létesítési engedélyének módosítása. ConvEx-3 (2017) gyakorlat. Az RHFT üzemeltetési engedélye. Az NRHT I-K3 tárolókamrában létesítendő vasbeton medence építési engedélyezése.

Tovább olvasom »

Az OAH tájékoztatót tartott Szentpéterváron az atomerőmű építésével kapcsolatos jogszabályi háttérről

2017.11.02

Az Országos Atomenergia Hivatal - a nukleáris biztonsági követelmények értelmezésében irányadó hazai szervezetként - október 31-én tájékoztatót tartott Szentpéterváron az atomerőművek létesítéséhez kapcsolódó főbb magyarországi jogszabályokról, ezen belül a hazai nukleáris biztonsági szabályokról annak érdekében, hogy a Paks II. Atomerőmű beruházásában részt vevő minden szereplő számára egyértelműek és világosak legyenek a követelmények.

Tovább olvasom »

Radioaktív anyagok védettségével kapcsolatos szakmai konferencia az OAH-ban

2017.11.02

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és az Országos Atomenergia Hivatal 2017. október 24. és 26. között az OAH székházában a radioaktív sugárforrások védettségével kapcsolatos szakmai konferenciát tartott a hazai társszervezetek részvételével.

Tovább olvasom »

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának éves karbantartása

2017.10.31

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2017. november 1-től megkezdődik a 4. blokk főjavítása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magába. A karbantartás része a reaktor és a főberendezések ciklikus vizsgálata is. Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

Tovább olvasom »

Főigazgatói elismerés az OAH öt munkatársának

2017.10.31

A sokéves szakmai teljesítményt elismerve Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója dicséretben részesítette Vajda Eleknét, Hauszmann Zsuzsannát, Vámos Istvánnét, Viplak Armandot és Körmendi Gábort.

Tovább olvasom »

Hirdetmény: az RHKN-HA0014 sz. határozat javítása a bátaapáti Nemzeti radioaktívhulladék-tároló üzemeltetési engedélye tárgyában

2017.10.30

Az Országos Atomenergia Hivatal az RHKN-HA0014 számú üzemeltetési engedélyhez kapcsolódóan javító végzést ad ki. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Bátaapáti község Polgármesteri Hivatala hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Forrás: www.kormany.hu Forrás: www.kormany.hu

Miniszteri Elismerő Oklevél az OAH két munkatársának

2017.10.27

Nemzeti ünnepünk, Október 23-a alkalmából az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa, Tóth Erika és Wéber Tamás Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adott át.

Tovább olvasom »