ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának éves karbantartása

2015.08.06

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2015. augusztus 8-tól megkezdődik a 2. blokk – a tervek szerint – 26 napig tartó éves felülvizsgálata (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A felülvizsgálatot az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli, ellenőrzi.

Tovább olvasom »

Kétoldalú találkozó Szófiában

2015.07.31

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) és a Bolgár Atomenergia Ügynökség (BNRA) szakemberei 2015. július 14-15-én az új atomerőművi blokkok engedélyezésével kapcsolatban tartottak tapasztalatcserét Szófiában.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű gépgáz Paksi Atomerőmű gépgáz

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4-es blokkjának éves karbantartása

2015.07.31

A Paksi Atomerőműben a héten befejezték a 4. blokk esedékes karbantartását és éves főjavítását. A szakemberek az újraindítást követően újból névleges teljesítményre hozták a blokkot.

Tovább olvasom »

A magyarországi nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók 2014. évi hatósági értékelése A magyarországi nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók 2014. évi hatósági értékelése

Megjelent „A magyarországi nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók 2014. évi hatósági értékelése” című kiadvány

2015.07.31

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók tevékenységének értékelése – az engedélyezési és az ellenőrzési feladatok mellett – az Országos Atomenergia Hivatal felügyeleti jogkörének legfontosabb elemei közé tartozik. Az Országos Atomenergia Hivatal évente értékeli a létesítmények biztonsági teljesítményét és tevékenységük biztonsági szintjét.

Tovább olvasom »

Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv közmeghallgatásról

2015.07.21

Az Országos Atomenergia Hivatal elkészítette a „15 hónapos üzemeltetési ciklus engedélyezési eljárása a Paksi Atomerőmű 1-4. blokkjain” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan, 2015. június 23-án tartott közmeghallgatás jegyzőkönyvét.

Tovább olvasom »

Pihentető medence Pihentető medence

Csőszakasz cseréje a 4-es blokki pihentető medence egyik hűtőkörén

2015.07.20

2015. július 4-én megkezdődött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2015. évi főjavítása. Kiemelt feladatot jelentett – a főjavításhoz kapcsolódó munkákon felül – a pihentető medence hűtőkörének vizsgálata.

Tovább olvasom »

Elérhető a júniusi ENSREG-konferenciáról szóló összefoglaló

2015.07.17

2015. június 29-30-án Brüsszelben rendezték meg az ENSREG (European Nuclear Safety Regulators Group) harmadik konferenciáját. A szervezet honlapján elérhetők a rendezvényről készített videófelvételek, valamint a konferencia összefoglalója.

Tovább olvasom »

Dr. Horváth Kristóf, az OAH főigazgató-helyettese a Katonai Műszaki Doktori Iskola új oktatója

2015.07.13

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Doktori Tanácsa egyhangúlag jóváhagyta a Katonai Műszaki Doktori Iskola (KMDI) javaslatát dr. Horváth Kristóf felvételéről az oktatói állományba.

Tovább olvasom »

A Fennovoima benyújtotta létesítési engedélykérelmét a Hanhikivi 1 telephelyen tervezett atomerőműre

2015.07.07

A finnországi Fennovoima Oy energetikai vállalat június 30-án benyújtotta létesítési engedélykérelmét a Hanhikivi 1 telephelyen tervezett atomerőműre az illetékes minisztériumnak. A létesítendő blokk egy orosz tervezésű, 1200 MW bruttó villamos teljesítményű, AES-2006 típus, amit a Rosatom Overseas fog szállítani (hazánkban is ilyen típusú blokkokat terveznek).

Tovább olvasom »

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának éves karbantartása

2015.07.03

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2015. július 4-től megkezdődik a 4. blokk éves felülvizsgálata (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A felülvizsgálatot az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli, ellenőrzi.

Tovább olvasom »

Hirdetmény közigazgatási hatósági engedélyezési eljárásban hozott döntésről

2015.07.03

Az ügy tárgya: Kiégett Kazetták Átmeneti Tároló 21-33. kamramodulok létesítési engedélykérelme.

Tovább olvasom »

Útmutató az új atomerőművi blokk biztosítéki követelményeinek teljesítéséhez

2015.07.03

Az Országos Atomenergia Hivatal útmutatója azoknak az előzetes információ-szolgáltatási, tervezési és létesítési követelményeknek a teljesítéséhez nyújt támogatást, amelyeket egy új atomerőművi blokk tervezése során a nukleáris anyagok biztosítéki ellenőrizhetőségével kapcsolatban figyelembe kell venni.

Tovább olvasom »