ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

ENSREG ülés Brüsszelben: közös közlemény a ruténium-ügyben

2018.07.23

2018. július 2-án és 3-án került sor az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportjának (European Nuclear Safety Regulators’ Group, a továbbiakban: ENSREG) 36. plenáris ülésére Brüsszelben, ahol többek között részletesen foglalkoztak a 2017. évi ruténium-szennyezés ügyével. Ehhez kapcsolódóan az ENSREG utólag közleményt adott ki.

Tovább olvasom »

Lezajlott a közmeghallgatás Kisnémediben

2018.07.06

Kevés érdeklődővel 2018. július 5-én lezajlott a püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (RHFT) üzemeltetési engedélyére vonatkozóan indult hatósági eljáráshoz kapcsolódó közmeghallgatás, amelynek a Kisnémedi Művelődési Ház adott otthont.

Tovább olvasom »

Reagálás a Greenpeace által közzétett tanulmányra

2018.07.05

2018. július 4-én a Greenpeace tanulmányt tett közzé, amely részletesen foglalkozik a hazai nukleáris szabályozással, illetve az Országos Atomenergia Hivatallal, leginkább a 2015-ben a teljes hatósági rendszert felülvizsgáló, Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által végrehajtott IRRS-misszió megállapításaira alapozva. A tanulmány főként a 2015-ös állapotot rögzíti, ezáltal teljesen elavult, az azóta történt jelentős változásokról, fejlődésről nem vesz tudomást. Továbbá előfordul, hogy félre-, vagy szakmailag rosszul értelmezik a NAÜ előírásait. A szerző semmilyen formában nem kereste meg az OAH-t, pedig örömmel jeleztük volna mindazon eredményeket, amelyeket az elmúlt években kemény munkával, konkrét akciótervre alapozva elértünk azokon a területeken, amelyeket vizsgáltak. Eddig is és ezután is kiemelten fontos alapelv számunkra az átlátható és nyitott működés, a megkeresésekre mindig legjobb tudásunk szerint válaszolunk.

Tovább olvasom »

Fókuszban az EU-s tematikus szakértői felülvizsgálat az ENSREG 36. ülésén

2018.07.04

2018. július 2-án került sor az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportjának (European Nuclear Safety Regulators’ Group, a továbbiakban: ENSREG) 36. plenáris ülésére Brüsszelben, ahol többek között részletesen foglalkoztak az EU-tagállamok nukleáris létesítményei öregedéskezelésének uniós tematikus szakértői felülvizsgálatával.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a „KKÁT üzemeltetési engedély iránti kérelem”-re indult eljárás megindításáról

2018.07.04

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – elindította a „KKÁT 1-24. kamrák kiépítésének üzemeltetési engedélye iránti kérelme” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Paks város Polgármesteri Hivatalának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Lezajlott a 2018. évi MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – OAH vezetői találkozó

2018.06.29

2018. június 28-án, Budapesten találkoztak az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Országos Atomenergia Hivatal vezetői a hagyományos, éves megbeszélésükön.

Tovább olvasom »

Lengyel delegáció látogatása az OAH-ban

2018.06.29

A delegációt 2018. június 26-án Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója fogadta, amelyet Andrzej Przybycin, a lengyel nukleáris hatóság elnöke vezetett.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2018. évi karbantartása

2018.06.23

A Paksi Atomerőműben befejezték a 3. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »

Grúz és horvát látogatók az OAH-ban

2018.06.22

Az Országos Atomenergia Hivatal 2018. június 18-án fogadta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség támogatásával, tudományos szakmai látogatásra érkezett három horvát és két grúz szakértőt.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Közmeghallgatás az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2018.06.14

Az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tart 2018. július 5-én (csütörtökön), 16:00 órai kezdettel az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan. A közmeghallgatás helyszíne Kisnémedi község Művelődési Házának nagyterme (2165 Kisnémedi, Fő út 7.).

Tovább olvasom »

Álláspályázat Álláspályázat

Új munkatársat keres az OAH

2018.06.13

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres nukleáris biztonsági és nukleáris védettségi felügyelői munkakörökbe.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2018.06.12

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. „Az INES-minősítés elvégzésének módszertana nukleáris és radiológiai események esetén” című útmutató célja, hogy bemutassa az INES-skála szerint minősíthető események minősítési módszertanát mind nukleáris létesítmények, mind radiológiai események esetén.

Tovább olvasom »