ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.07.29

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, UXC 5.6 Betonvizsgáló laboratórium épület építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.07.29

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, UXC 5.5 számú Betonkeverő üzem vezénylő épület építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Nuclear Security Index Nuclear Security Index

Élmezőnyben hazánk a nukleáris védettség tekintetében

2020.07.24

A Nuclear Threat Initiative (NTI) szervezet által július 22-én közzétett, a nukleáris anyagok védettségét globálisan összehasonlító, Nuclear Security Index című jelentésében Magyarország, az eddigi évekhez hasonlóan, idén is kiemelkedő eredményt ért el. Magyarország a globális erőfeszítések támogatásának területén az Index 100 pontjából 90 pontot kapott, ezzel a 154 országból álló lista 6. helyére került, az egyes létesítmények védettsége terén pedig 84 pontot kapott és a vizsgált 47 országból 5. helyezést ért el.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2020.07.24

A Paksi Atomerőmű 1. blokki 1. turbinája 2020. július 24-én, 2 óra 44 perckor a generátor védelmi működése miatt kiesett. A blokk jelenleg 50%-os teljesítményen üzemel. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Manufacturing Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.07.23

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Manufacturing Kft. kérelmére indult, fizikai védelmi engedély kiadására irányuló eljárásban. Az eljárás a 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházással függ össze. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.07.23

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető „Az új atomerőművi blokkok építményeinek építési engedélyezési tervdokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató.

Tovább olvasom »

ÁSZ jelentés ÁSZ jelentés

Közzétette az ÁSZ az OAH-ról szóló jelentését

2020.07.22

Az Állami Számvevőszék jelentése szerint a 2015-2018 közötti időszakban az „Országos Atomenergia Hivatal a szabályszerű és szabályozott működési környezetet a belső kontrollrendszer keretében kialakította, azonban a kontrolltevékenységek gyakorlása nem volt szabályszerű. Az integritás kontrollok megfelelően támogatták a korrupciós kockázatok kezelését. A nemzeti vagyon megóvása, védelme, átlátható nyilvántartása biztosított volt, a szervezet használatában, vagyonkezelésében lévő vagyonnal elszámoltak.” Az ellenőrzés megállapításai alapján az ÁSZ az OAH főigazgatójának három javaslatot fogalmazott meg, melyekre 30 napon belül intézkedési tervet készít a hivatal.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Teljesítménycsökkentés a Paksi Atomerőmű 3-as blokkján

2020.07.20

A Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2020. július 19-én 21:23 perckor, előre nem tervezett leterhelést hajtottak végre az egyik főkeringtető szivattyú olajrendszerében történt tolózár meghibásodás miatt. A szakemberek a javítást követően, előreláthatólag a mai nap folyamán végrehajtják a névleges teljesítményre felterhelést. Az eseményt az Országos Atomenergia Hivatalnak a vonatkozó előírások szerint bejelentették.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.07.17

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi blokkok biztosítéki (safeguards) követelményeinek teljesítéséhez” című útmutató.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.07.17

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű nyomástartó berendezéseinek és csővezetékeinek tervezése” című útmutató.

Tovább olvasom »

útmutató  útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.07.17

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi gépészeti rendszerelemek gyártásának és beszerzésének engedélyezési dokumentációja” című útmutató.

Tovább olvasom »

Forrás: www.iaea.org Forrás: www.iaea.org

Másfél millió euró felajánlást kapott a NAÜ ösztöndíjprogramja, amely segíti a nők jobb érvényesülését a nukleáris területen

2020.07.15

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által létrehozott külön pénzügyi alap eddig mintegy másfél millió eurónyi felajánlást kapott a tagországoktól, amelyből a Marie Skłodowska-Curie Ösztöndíjprogramot finanszírozzák majd. Ez az új kezdeményezés annak érdekében jött létre, hogy a nukleáris területen ösztönözze a nőket a tudományos karrierépítésre.

Tovább olvasom »