ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

NAÜ-ellenőrök képzése az OAH-ban

2015.11.12

A különböző országokból érkező résztvevők magyar szakmai támogatással, hazánkban tartott képzés keretében készültek fel az Iránban folytatandó, Kiegészítő Jegyzőkönyv szerinti nukleáris biztosítéki ellenőrzésre.

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának éves karbantartása

2015.11.09

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2015. november 7-től megkezdődött a 3. blokk várhatóan 25 napig tartó éves felülvizsgálata (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A felülvizsgálatot az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli, ellenőrzi.

Tovább olvasom »

Megkezdődött az Előzetes Biztonsági Tájékoztató értékelése

2015.11.06

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. Előzetes Biztonsági Tájékozatót (EBT) nyújtott be az Országos Atomenergia Hivatalhoz. A közel 10000 oldalas dokumentáció feldolgozását az OAH szakemberei egy 11 hónapos munkaprogram keretében megkezdték.

Tovább olvasom »

Vietnámi delegáció látogatása az OAH-ban

2015.11.02

2015. október 30-án húszfős vietnámi delegációt fogadott az Országos Atomenergia Hivatalban Horváth Kristóf, az OAH főigazgató-helyettese. Az ázsiai országban új atomerőmű építését tervezik, az érintett minisztériumok szakértői közel négy hetet töltöttek hazánkban. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézetének képzési programja alapján széles körű ismeretekre tehettek szert.

Tovább olvasom »

A Paksi Atomerőmű 2. blokkja a reaktorvédelmi működést követően újra névleges teljesítményen üzemel

2015.10.27

A Paksi Atomerőmű 2. blokkja 2015. október 24-én 17 óra 11 perckor reaktorvédelmi működés miatt a hálózatról lekapcsolódott.

Tovább olvasom »

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott az OAH két munkatársa

2015.10.22

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter – munkájuk elismeréseként – Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársának, Pintér Lászlóné közigazgatási tanácsadónak, valamint Krizsán Antalné hatósági felügyeleti adminisztrátornak.

Tovább olvasom »

Magyar szakember vezette a norvég nukleáris védettségi felülvizsgálatot

2015.10.22

A norvég kormány felkérésére a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében IPPAS-misszió keretében nyolcfős szakértői csoport vizsgálta a nukleáris és más radioaktív anyagok, valamint a kapcsolódó létesítmények fizikai védelmi rendszerét Norvégiában. A közel kéthetes missziót Horváth Kristóf, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese vezette.

Tovább olvasom »

Iráni és szaúd-arábiai szakértők látogatása az OAH-ban

2015.10.22

Az Országos Atomenergia Hivatalnál az iráni és szaúdi szakemberek a nukleáris veszélyhelyzet kezelésével összefüggő hatósági feladatokról kaptak részletes tájékoztatást.

Tovább olvasom »

Új blokkok: helyszíni hatósági szemle és ellenőrzés

2015.10.20

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Baranya Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Bányászati Osztályának (BAMK BO) szakértői 2015.10.15-én újabb közös hatósági szemlén ellenőrizték a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásához szükséges telephely-vizsgálati és értékelési keretprogram végrehajtását.

Tovább olvasom »

Elérhető a végleges IRRS-jelentés az OAH honlapján

2015.10.20

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség a tavaszi IRRS-misszióról szóló végleges jelentést megküldte az Országos Atomenergia Hivatalnak, amelyet elérhetővé tettünk honlapunkon.

Tovább olvasom »

Nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat: hatékonyan támogatta az OAH az Európai Bizottság döntéseit

2015.10.16

2015. október 13-14-én nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlaton vett részt az Országos Atomenergia Hivatal. A harminc ország bevonásával zajló kétnapos megmérettetés lehetőséget biztosított a különböző informatikai támogató és kommunikációs rendszerek (WebECURIE, EURDEP, netes audiokonferencia) használatára, tesztelésére, valamint az OAH Baleset-elhárítási Szervezete működésének gyakorlására. Az OAH-nak kiemelt feladata volt, hogy a gyakorlat során elemzésekkel, értékelésekkel és döntési javaslatokkal támogassa az Európai Bizottság munkáját.

Tovább olvasom »

Osztrák-magyar kétoldalú találkozó: élénk párbeszéd az új blokkokról

2015.10.16

2015. október 12-13-án az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az évente megrendezésre kerülő kétoldalú osztrák-magyar találkozónak. A közel negyven fő részvételével zajló megbeszélések során a felek kölcsönösen tájékoztatták egymást az elmúlt egy év legfontosabb változásairól, a szervezetek előtt álló kihívásokról, valamint az elért eredményekről és fejlesztésekről. Élénk érdeklődést kiváltó téma volt a Paksi Atomerőmű blokkjainak 15 hónapos üzemeltetési ciklusra való átállása, az új blokkok építésének jelenlegi állása, a veszélyhelyzet-kezelés, a radioaktív hulladék-kezelés, valamint a 2015 májusában lezajlott IRRS-misszió eredményei.

Tovább olvasom »