ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Sikeresen vizsgázott az OAH Minőségirányítási Rendszere

2015.03.26

Sikeres auditot követően további három évig érvényes az Országos Atomenergia Hivatal ISO 9001:2009-es szabvány szerint működtetett minőségirányítási rendszerének tanúsítási okirata. Az OAH munkatársai több hónapig készültek az átvilágításra, felülvizsgálva, aktualizálva a szervezet összes eljárását, folyamatát és minőségügyi dokumentumát.

Tovább olvasom »

Elérhetők a Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai az OAH honlapján

2015.03.24

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai után most a Budapesti Kutatóreaktor adatait is el lehet érni az Országos Atomenergia Hivatal oldalán, így minden érdeklődő nyomon követheti a folyamatosan frissülő üzemeltetési információkat.

Tovább olvasom »

Meghívó a budapesti „Atomenergiáról – mindenkinek” című konferenciára

2015.03.23

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen 2015. április 17-én ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel. Az immár tizenhatodik alkalommal sorra kerülő regionális konferencián neves előadók tekintik át azokat a nukleáris kérdésekhez kapcsolódó területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot.

Tovább olvasom »

Az EURATOM tagországainak találkozója Luxemburgban

2015.03.20

2015. március 11-12. között Luxemburgban került sor az Európai Unió tagországainak találkozójára, amelyet hagyományosan kétévente rendeznek meg. A rendezvény célja, hogy az Európai Unió Bizottsága Energia Ügyek Főigazgatóságának szakemberei bemutassák az elmúlt időszakban végzett nukleáris biztosítéki tevékenységüket a tagországok képviselőinek. Újdonságot jelentett idén, hogy az esetleges fejlesztési, javítási lehetőségekről is vitázhattak a résztvevők.

Tovább olvasom »

Gépész-, villamos-, építő-, irányítástechnikai mérnököt, valamint minőségügyi vezetőt keres az OAH

2015.02.16

A munkakörökre 2015. március 19-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas kukac haea pont gov pont hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Műegyetemi Állásbörzén az OAH

2015.03.17

Az Országos Atomenergia Hivatal is részt vesz a 2015. március 18-19. között megrendezésre kerülő 40. Műegyetemi Állásbörzén. Az OAH munkatársai az első emeleten, a 165-ös számú standon várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom »

Az OAH munkatársat keres radioaktív anyagok hatósági felügyeletével kapcsolatos munkakörbe

2015.02.16

A munkakörre 2015. március 20-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas kukac haea pont gov pont hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Forrás: www.kormany.hu Forrás: www.kormany.hu

Elismerés az OAH két munkatársának március 15-e alkalmából

2015.03.17

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Hetényi Lillát és Lóránd Ferencet miniszteri elismerésben részesítette.

Tovább olvasom »

Informatikust keres az OAH

2015.02.16

A munkakörre 2015. március 20-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas kukac haea pont gov pont hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Üzemlátogatásokon vettek részt az OAH új munkatársai

2015.03.16

Az Országos Atomenergia Hivatal megkezdte az újonnan felvett felügyelők képzését, amelynek részeként az új munkatársak ellátogattak több hazai nukleáris létesítménybe. Megtekintették a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontja által üzemeltetett Budapesti Kutatóreaktort, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Oktatóreaktorát, továbbá a püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tárolót és a Bátaapátiban található Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolót.

Tovább olvasom »

Új útmutató tervezet az OAH honlapján

2015.03.13

Az OAH közzétette az „Új atomerőművek Biztonsági Jelentése” című útmutató tervezet angol nyelvű változatát. Az útmutató tervezet a nukleáris létesítmények nukleáris biztonsági követelményeiről és az ezzel összefüggő hatósági tevékenységről szóló 118/2011. (VII. 11.) Korm. rendelettel összhangban ajánlásokat fogalmaz meg az előzetes és a végleges biztonsági jelentés tartalmára vonatkozóan. A magyar nyelvű tervezet a nyelvi lektorálást követően szintén elérhető lesz az OAH honlapján.
A tervezet letölthető változata

Tovább olvasom »

Felkészülés az IRRS-misszióra

2015.03.03

2015 májusában a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői delegációja felülvizsgálja (IRRS-misszió) az atomenergia biztonságos és békés célú felhasználásának felügyeletét ellátó hatósági rendszert hazánkban. Ehhez kapcsolódóan cikksorozatot indítottunk, melynek második részében most a misszióra történő felkészülésről írunk.

Tovább olvasom »