ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Főjavítás Főjavítás

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.02.27

A Paksi Atomerőműben befejezték az 1. blokk ez évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Nemzetközi védettségi konferencia Bécsben

2020.02.20

2020. február 10-14. között Bécsben került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényére 130 országból mintegy 57 miniszter, 2000 szakértő és 35 nemzetközi szervezet részvételével, hogy megerősítsék a nukleáris védettség erősítése iránti közös elkötelezettségüket. A konferencián az OAH szakértői is részt vettek, ahol rövid előadást tartottak a magyar nukleáris védettségi ellenőrzési rendszerről készített tanulmányukról.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.02.14

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult, durvaszerkezet-vizsgáló röntgenberendezés forgalomba hozatalának engedélyezésére (típusengedély) irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.02.14

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Nukleáris létesítmények programozható rendszereinek védelmi követelményei” című útmutató-tervezet célja, hogy iránymutatást adjon a nukleáris biztonsági funkcióval (beleértve a műszaki sugárvédelmi funkciókat), a fizikai védelmi funkcióval, a nukleáris biztosítéki követelmény teljesítési, valamint a radioaktív anyag nyilvántartási funkcióval rendelkező programozható rendszerek szándékolatlan és szándékos fenyegetések elleni védelme követelményeire, a programozható rendszerek védelmi tervének tartalmi felépítésére.

Tovább olvasom »

NAÜ megbeszélés NAÜ megbeszélés

Egyeztetés az OAH-ban a NAÜ Műszaki Együttműködési Programjáról

2020.02.10

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértője, Carmina Jimenez egynapos látogatásra érkezett hazánkba, hogy megbeszéléseket folytasson a NAÜ Műszaki Együttműködési Programjának keretében támogatott magyar, illetve regionális projektekről.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.02.06

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi rendszerelemek gyártásának és beszerzésének engedélyezési dokumentációja” című útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.02.05

Az Országos Atomenergia Hivatal egy útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőmű nyomástartó berendezéseinek hegesztése” című útmutató célja, hogy – ajánlásokat adva az atomerőművi rendszereken és rendszerelemeken végzett hegesztési tevékenységekkel kapcsolatosan – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.02.05

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Csővezetékek törés előtti szivárgáselemzése módszertanának alkalmazása” című útmutató.

Tovább olvasom »

delegáció látogatása delegáció látogatása

Bolgár hatósági delegáció látogatása az OAH-ban

2020.02.04

2020. január 27-29. között a Bolgár Nukleáris Szabályozó Ügynökség delegációja látogatást tett hazánkban Latchesar Kostov, a hatóság elnökének vezetésével. Az első napon az Országos Atomenergia Hivatalban Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes fogadta a szakértőket.

Tovább olvasom »

Karbantartás Karbantartás

Informatikai karbantartás

2020.02.04

Tisztelt Látogatók!

2020. február 6-án (csütörtök) 16:00 - 18:00 között a hálózat karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál), az e-napló (elektronikus építési napló) rendszerek és a honlap (http://www.haea.gov.hu vagy http://www.oah.hu) időszakosan nem lesznek elérhetők. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.02.01

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2020. február 1-től megkezdődött az 1. blokk 2020. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.01.31

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű nyomástartó edényeinek és csővezetékeinek anyagvizsgálata” című útmutató felülvizsgált változata.

Tovább olvasom »