ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Közlemény Közlemény

Az Országos Atomenergia Hivatal létesítési engedélyt adott Paks II. Atomerőmű Zrt. számára

2022.08.26

2022. augusztus 25-én az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) kiadta Paks II. Atomerőmű Zrt. (Paks II. Zrt.) számára a paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. blokkok létesítésére vonatkozó engedélyt.

Tovább olvasom »

Engedély Engedély

Az Országos Atomenergia Hivatal kiadta az új paksi blokkokhoz tartozó reaktortartályok gyártási engedélyét

2022.08.26

A Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban az Országos Atomenergia Hivatal engedélyt adott a reaktorberendezések részét képző reaktortartályok gyártására. A tartályok hosszú gyártási idejű berendezések, ezért már a létesítési engedélyezési eljárás alatt is benyújtható volt azok gyártási engedély iránti kérelme.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény közzététele az eljárást lezáró döntésről a paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokkok létesítési engedély kérelmének elbírálása tárgyú közigazgatási hatósági eljárásban

2022.08.25

Az Országos Atomenergia Hivatal (a továbbiakban: OAH) a Paks II Atomerőmű Zrt. kérelmére indított, „A paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokkok létesítési engedély kérelmének elbírálása” tárgyú, OAH-2020-04607/2020 ügyszámú hatósági engedélyezési eljárásban az eljárást lezáró határozatot hozott.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény közzététele az eljárást lezáró döntésről a paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokkok biztonsági övezetének kijelölése tárgyú közigazgatási hatósági eljárásban

2022.08.25

Az Országos Atomenergia Hivatal (a továbbiakban: OAH) a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indított, a paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokkok biztonsági övezetének kijelölése tárgyú, OAH-2020-04609/2020 ügyszámú hatósági engedélyezési eljárásban határozatot hozott.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Újra névleges teljesítményen üzemel a Paksi Atomerőmű 2. blokkja

2022.08.23

A Paksi Atomerőmű 2. blokkján 2022. augusztus 11-től tervezett karbantartást végeztek, amelynek idejére a blokkot leállították. A karbantartás elvégzését követően, a blokkot visszaterhelték névleges teljesítményre. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelés a 2. blokkon

2022.08.10

Az Paksi Atomerőmű 2. blokkján 2022. augusztus 11-én tervezett karbantartást végeznek, amelynek idejére a blokkot leállítják. A karbantartást követően a blokkot visszaterhelik a névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Összefoglaló Összefoglaló

A NAÜ főigazgatójának közleménye és összefoglaló a Zaporizzsjai Atomerőművet ért támadásról

2022.08.07

A Zaporizzsjai Atomerőművet ért pénteki tüzérségi támadással kapcsolatban Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója közleményt adott ki, amelyben ismételten kihangsúlyozta egy NAÜ misszió küldésének fontosságát a nukleáris biztonság, védettség és biztosíték szempontjából. Az incidensről külön összefoglalót is közzé tett a NAÜ.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2022. évi karbantartása

2022.08.06

2022. augusztus 6-tól a Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően megkezdődött az 1. blokk fűtőelemeinek üzemszerű cseréjével a blokk ez évi nagy karbantartása. Ennek része a reaktortartály és a főberendezések ciklikus vizsgálata is. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos valamennyi tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH felügyelő álláshelyre

2022.07.27

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres felügyelő álláshelyre.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2022.07.19

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. „Az Atomtörvény szerinti, atomenergia alkalmazására szolgáló építmények építési, bontási, átalakítási engedélyezési tervdokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató célja, hogy – ajánlásokat adva az engedélyezési terviratok és dokumentációk elkészítéséhez, műszaki dokumentációk összeállításához – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a hatályos előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését, az alkalmazott műszaki megoldásoknak megfelelően, a nukleáris biztonság szempontjából.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2022.07.19

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőművek épületfizikai és épületenergetikai követelményei” című útmutató célja, hogy támogassa és elősegítse a nukleáris biztonságot, a növelt élettartamot, illetve a zavartalan üzemelést új atomerőművek esetében.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2022.07.19

Az Országos Atomenergia Hivatal egy útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. „A programozható rendszerek védelmi hatékonyságát növelő gyakorlatok tervezése, szervezése és az eredmények értékelése” című útmutató célja, hogy segítséget nyújtson a kiberbiztonsági gyakorlatok tervezéséhez, végrehajtásához és értékeléséhez.

Tovább olvasom »