ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársakat keres az OAH felügyelő álláshelyre

2023.08.01

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres felügyelő álláshelyre. A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.hu email címre kérjük benyújtani. A jelentkezési határidő 2023. augusztus 31.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a SAMSUNG SDI MAGYARORSZÁG GYÁRTÓ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ Zrt. részére indult eljárásban hozott határozatról

2023.07.26

Az Országos Atomenergia Hivatal a SAMSUNG SDI MAGYARORSZÁG GYÁRTÓ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ Zrt. részére, röntgenberendezések üzemeltetését engedélyezi. Az eljárás a kormány 114/2016. (VI. 1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a SAMSUNG SDI MAGYARORSZÁG GYÁRTÓ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.07.26

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a SAMSUNG SDI MAGYARORSZÁG GYÁRTÓ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ Zrt. kérelmére indult, radioaktív anyagot tartalmazó berendezések üzemeltetésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 114/2016. (VI. 1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Informatikai karbantartás Informatikai karbantartás

Tájékoztatás informatikai karbantartásról

2023.07.26

2023. július 29-én 8:00-tól 2023.július 30-án 17 óráig az informatikai rendszereinek karbantartását végzi az Országos Atomenergia Hivatal. A karbantartás ideje alatt az elektronikus ügyintézési portál (ATDR), az elektronikus építési napló (e-napló) rendszerek nem lesznek elérhetők, továbbá a honlapon a létesítmények adatai átmenetileg nem frissülnek. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Kibervédelmi workshop Kibervédelmi workshop

Közös kibervédelmi workshop az USA Energetikai Minisztériumával az OAH-ban

2023.07.20

A programozható rendszerek védelmével, vagy más néven kibervédelemmel kapcsolatos workshopot szervezett az Országos Atomenergia Hivatal az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériumával közösen 2023. július 10. és 14. között az OAH székházában. A rendezvény célja az volt, hogy a nukleáris védettség egy speciális, de egyre hangsúlyosabb területén nyújtson fejlődési lehetőséget az érintett hazai szakértőknek.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

További leterhelések a Paksi Atomerőműben

2023.07.19

2023. július 19-én 15:00-tól a nukleáris biztonsági követelményeket nem érintő előírások betartása érdekében a Paksi Atomerőmű blokkjain az előző napi 320 MW-os leterhelést követően további 240 MW-os teljesítménycsökkentést végeznek. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt negatív hatása nincs.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a SAMSUNG SDI MAGYARORSZÁG GYÁRTÓ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ Zrt. kérelmére indult eljárásban az eljárás megszűnéséről szóló értesítésről

2023.07.19

Az Országos Atomenergia Hivatalban (a továbbiakban: OAH) a SAMSUNG SDI MAGYARORSZÁG GYÁRTÓ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ Zrt. kérelmére indult, radioaktív anyag alkalmazás és röntgenberendezések üzemeltetése engedélyezésére irányuló eljárás az általános közigazgatási eljárásról szóló 2016. évi CL. törvény 49. § (2) bekezdése alapján megszűnt. Az eljárás a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság Göd területén megvalósuló beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 114/2016. (VI. 1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli. Az eljárás megszűnésének tényéről a hatóság értesíti azokat, akikkel a határozatot közölné.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2023.07.18

2023. július 18-án 16:00-tól a nukleáris biztonsági követelményeket nem érintő előírások betartása érdekében a Paksi Atomerőmű blokkjain összesen 320 MW-os teljesítménycsökkentést végeznek. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt negatív hatása nincs.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2023.07.16

2023. július 16-án 08:00-tól a magyarországi villamosenergia-rendszer irányító (MAVIR) kérésére összesen 240 MW-al leterhelték a Paksi Atomerőmű blokkjait. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt negatív hatása nincs.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK On Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.07.14

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK On Hungary Kft. kérelmére indult, ionizáló sugárzást létrehozó berendezés üzemeltetésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI.15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2023.07.13

2023. július 13-án a nukleáris biztonsági követelményeket nem érintő előírások betartása érdekében összesen 240 MW-al leterhelték a Paksi Atomerőmű blokkjait. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt negatív hatása nincs.

Tovább olvasom »

OAH-NAÜ megbeszélés OAH-NAÜ megbeszélés

Online megbeszélést folytatott az OAH a NAÜ-vel a Nukleáris Biztonsági Szabályzatok tervezett módosításáról

2023.07.07

Az Országos Atomenergia Hivatal 2023-ra tervezett egyik legjelentősebb feladata a Nukleáris Biztonsági Szabályzatok (NBSZ) felülvizsgálata. A hazai jogszabályok szerint a felülvizsgálatot ötévenként el kell végezni annak érdekében, hogy a szabályozás kövesse a technológia fejlődését, az újonnan megjelenő nemzetközi követelményeket és ajánlásokat, biztosítva egyúttal a hatékony hatósági felügyeleti munka kereteit. Az OAH számára kiemelten fontos a nemzetközi szervezetek, így a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség véleménye, ezért 2023. július 3-án online megbeszélést tartott a NAÜ szakértőivel a tervezett módosításokról.

Tovább olvasom »