ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott az OAH két munkatársa

2016.03.17

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából az OAH két munkatársa, Vígh Ildikó és Zsoldos Jenő Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott, amelyet ünnepélyes keretek között Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adott át.

Tovább olvasom »

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szakmai Gyakorlat Börze OAH-s részvétellel

2016.03.11

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara a Hallgatói Önkormányzattal együttműködve 2016. március 9-én Szakmai Gyakorlat Börzét szervezett, amelyen közel negyven közigazgatási szerv, köztük az Országos Atomenergia Hivatal mutatkozott be.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a „létesítési engedély módosítása a KKÁT 25-33. kamrái vonatkozásában” kérelemre indult eljárás megindításáról

2016.03.10

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. kérelmére – elindította a „Létesítési engedély módosítása a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) 25-33. kamrái vonatkozásában” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Paks város Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Az OAH új munkatársainak látogatása az RHK Kft. telephelyein

2016.03.10

Az Országos Atomenergia Hivatal új munkatársai háromnapos látogatás-sorozaton vettek részt a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (RHK Kft.) telephelyein, hogy megismerkedjenek az RHK Kft. nukleáris létesítményével és tárolóival, valamint az engedélyes tevékenységével.

Tovább olvasom »

Információ a március elején Helsinkiben mért lokális Cézium-137 szennyeződésről

2016.03.09

A finn nukleáris és sugárbiztonsági hatóság (STUK) honlapján, illetve a hazai és nemzetközi sajtóban hír jelent meg arról, hogy Helsinkiben, a STUK egyik mérőállomásán március 3-án és 4-én megnövekedett Cs-137 értéket mértek. A mért érték 4 mBq/m3. Bár ez az érték a normál érték közel ezerszerese, mégis csak egy milliomoda annak a határértéknek, amely szükségessé tett volna hatósági beavatkozást a lakosság védelme érdekében.

Tovább olvasom »

Öt éve történt a Fukushima Daiichi atomerőmű balesete

2016.03.03

A japán Fukushima Daiichi atomerőmű balesete hatására biztonságnövelő intézkedések sora indult el nemzetközi, nemzeti és létesítményi szinten egyaránt. A fukushimai tapasztalatok hasznosítására a nemzetközi szervezetek mindmáig kiemelt figyelmet fordítanak.

Tovább olvasom »

Sugárvédelmi hatósági fórumok az OAH-nál

2016.03.08

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. február 25-én és március 3-án sugárvédelmi hatósági fórumot tartott: közel 80 sugárvédelmi szakértő kapott tájékoztatást az OAH új engedélyezési eljárásairól.

Tovább olvasom »

Új menüpont az OAH általános építésügyi hatósági és építésfelügyeleti feladatairól

2016.03.04

2016. január 1-től az Országos Atomenergia Hivatal általános építésügyi hatósági és építésfelügyeleti jogkörrel rendelkezik a nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók biztonsági övezetében elhelyezkedő építményekre vonatkozóan. Korábban az OAH kizárólag az atomenergia alkalmazására szolgáló sajátos építmények (a nukleáris létesítménnyel és a radioaktívhulladék-tárolóval összefüggő építmények) felügyeletét látta el. A lakosság és az engedélyesek tájékoztatása érdekében összefoglaltuk az általános építésügyi hatósági és építésfelügyeleti hatósági eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb információkat, amelyeket önálló menüpontban tettünk elérhetővé.

Tovább olvasom »

Fókuszban a 2016-os EPREV-misszió

2016.03.02

2016. február 25-én került sor az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Terv gondozását végző Felsőszintű Munkacsoport (FMCS) idei első ülésére, amelynek egyik központi témája az EPREV-misszióra való felkészülés volt. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) szervezésében 2016. június 13. és 24. között kerül sor a misszióra hazánkban, célja a nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási felkészültség független értékelése.

Tovább olvasom »

Új útmutatók az OAH honlapján

2016.02.19

A radioaktívhulladék-tárolóknál a biztonsági kultúra felmérésére és az eredmények hasznosítására vonatkozó, valamint a Hatósági Személyi Monitorozás és az Országos Személy Dozimetriai Nyilvántartás működésére vonatkozó útmutató elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Meghívó sugárvédelmi engedélyezéssel kapcsolatos hatósági fórumra

2016.02.19

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. február 25-én 13 órai kezdettel, valamint 2016. március 3-án 9 órai kezdettel az ionizáló sugárzás elleni védelemről és a kapcsolódó engedélyezési, jelentési és ellenőrzési rendszerről szóló 487/2015. (XII.30.) kormányrendelet alapján történő engedélyezéssel kapcsolatos hatósági fórumot tart sugárvédelmi szakértők részére. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Tovább olvasom »

Mongol, kínai és katari delegációk látogatása az OAH-nál

2016.02.05

Élénk nemzetközi élettel indult az év az Országos Atomenergia Hivatalban. Január folyamán három külföldi delegációt is fogadott az OAH: a kínai delegációval folytatott megbeszélések mellett mongol és katari szakembereknek tartott kéthetes szakmai programot.

Tovább olvasom »