ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Paksi Atomerőmű gépgáz Paksi Atomerőmű gépgáz

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4-es blokkjának éves karbantartása

2015.07.31

A Paksi Atomerőműben a héten befejezték a 4. blokk esedékes karbantartását és éves főjavítását. A szakemberek az újraindítást követően újból névleges teljesítményre hozták a blokkot.

Tovább olvasom »

A magyarországi nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók 2014. évi hatósági értékelése A magyarországi nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók 2014. évi hatósági értékelése

Megjelent „A magyarországi nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók 2014. évi hatósági értékelése” című kiadvány

2015.07.31

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók tevékenységének értékelése – az engedélyezési és az ellenőrzési feladatok mellett – az Országos Atomenergia Hivatal felügyeleti jogkörének legfontosabb elemei közé tartozik. Az Országos Atomenergia Hivatal évente értékeli a létesítmények biztonsági teljesítményét és tevékenységük biztonsági szintjét.

Tovább olvasom »

Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv közmeghallgatásról

2015.07.21

Az Országos Atomenergia Hivatal elkészítette a „15 hónapos üzemeltetési ciklus engedélyezési eljárása a Paksi Atomerőmű 1-4. blokkjain” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan, 2015. június 23-án tartott közmeghallgatás jegyzőkönyvét.

Tovább olvasom »

Pihentető medence Pihentető medence

Csőszakasz cseréje a 4-es blokki pihentető medence egyik hűtőkörén

2015.07.20

2015. július 4-én megkezdődött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2015. évi főjavítása. Kiemelt feladatot jelentett – a főjavításhoz kapcsolódó munkákon felül – a pihentető medence hűtőkörének vizsgálata.

Tovább olvasom »

Elérhető a júniusi ENSREG-konferenciáról szóló összefoglaló

2015.07.17

2015. június 29-30-án Brüsszelben rendezték meg az ENSREG (European Nuclear Safety Regulators Group) harmadik konferenciáját. A szervezet honlapján elérhetők a rendezvényről készített videófelvételek, valamint a konferencia összefoglalója.

Tovább olvasom »

Dr. Horváth Kristóf, az OAH főigazgató-helyettese a Katonai Műszaki Doktori Iskola új oktatója

2015.07.13

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Doktori Tanácsa egyhangúlag jóváhagyta a Katonai Műszaki Doktori Iskola (KMDI) javaslatát dr. Horváth Kristóf felvételéről az oktatói állományba.

Tovább olvasom »

A Fennovoima benyújtotta létesítési engedélykérelmét a Hanhikivi 1 telephelyen tervezett atomerőműre

2015.07.07

A finnországi Fennovoima Oy energetikai vállalat június 30-án benyújtotta létesítési engedélykérelmét a Hanhikivi 1 telephelyen tervezett atomerőműre az illetékes minisztériumnak. A létesítendő blokk egy orosz tervezésű, 1200 MW bruttó villamos teljesítményű, AES-2006 típus, amit a Rosatom Overseas fog szállítani (hazánkban is ilyen típusú blokkokat terveznek).

Tovább olvasom »

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának éves karbantartása

2015.07.03

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2015. július 4-től megkezdődik a 4. blokk éves felülvizsgálata (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A felülvizsgálatot az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli, ellenőrzi.

Tovább olvasom »

Hirdetmény közigazgatási hatósági engedélyezési eljárásban hozott döntésről

2015.07.03

Az ügy tárgya: Kiégett Kazetták Átmeneti Tároló 21-33. kamramodulok létesítési engedélykérelme.

Tovább olvasom »

Útmutató az új atomerőművi blokk biztosítéki követelményeinek teljesítéséhez

2015.07.03

Az Országos Atomenergia Hivatal útmutatója azoknak az előzetes információ-szolgáltatási, tervezési és létesítési követelményeknek a teljesítéséhez nyújt támogatást, amelyeket egy új atomerőművi blokk tervezése során a nukleáris anyagok biztosítéki ellenőrizhetőségével kapcsolatban figyelembe kell venni.

Tovább olvasom »

Az ENSREG harmadik hatósági konferenciáját rendezte meg „Nukleáris biztonság Európában” címmel

2015.07.02

Az ENSREG (European Nuclear Safety Regulators Group) június 29-30-i brüsszeli konferenciáján közel háromszáz vendég vett részt. A hatóságok és a nukleáris ipar képviselői mellett fontos szerepet kaptak a különböző társadalmi szervezetek is, mint például a Greenpeace. A rendezvényen a résztvevők tájékozódtak, illetve eszmét cseréltek a térség biztonságot érintő legfontosabb kérdéseiről: a társadalom tájékoztatásáról és az átláthatóságról az atomenergia alkalmazását érintő ügyekben; a stressz-tesztet követő akciótervek végrehajtásának felülvizsgálatáról; az Európai Unió terveiről a nukleáris energia alkalmazásával kapcsolatos követelmények módosításával kapcsolatban; a létesítmények leszereléséről; a radioaktív hulladékok kezelése és a baleset-elhárítás kérdéseiről.

Tovább olvasom »

Intenzív képzésen az OAH új munkatársai

2015.06.29

Jelentős kihívás, egyben a jövőbe való befektetés az Országos Atomenergia Hivatal számára, hogy felkészülésként a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartására a hivatal mintegy 30 új kollégát vett fel 2015. első negyedévében, akiknek a képzését a hivatal intenzív program keretében meg is kezdte. Az oktatást követően szigorú vizsgakövetelményeknek kell eleget tenni a leendő munkatársaknak.

Tovább olvasom »