ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

60 éves az OECD Nukleáris Energia Ügynökség

2018.04.18

Az évforduló alkalmából 2018. április 19-én tartja ünnepi ülését a szervezet, amelyet élőben követhet az interneten.

Tovább olvasom »

Szervezett segítségnyújtás a védekezésben – megújult az OBEIT 3.3 útmutató

2018.04.12

Az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Tervhez (OBEIT) kapcsolódó dokumentum felülvizsgálatára elsősorban a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség EPREV-missziójának ajánlásait figyelembe véve, az OAH által működtetett Felsőszintű Munkacsoport keretein belül, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakmai javaslata alapján került sor, összhangban az OBEIT felülvizsgálatával.

Tovább olvasom »

Interjú Jari Luoto nagykövettel

2018.04.12

Jari Luoto nagykövet a GICNT végrehajtási és értékelési csoport koordinátoraként, a szervezet budapesti rendezvényén rövid interjút adott, megvilágítva a workshop témájának a különböző aspektusait.

Tovább olvasom »

„Atomenergiáról – mindenkinek” Kecskeméten: módosult a jelentkezési határidő

2018.04.10

2018. április 26-án Kecskeméten kerül sor a következő „Atomenergiáról – mindenkinek” rendezvényre. A módosított határidő szerint április 16-ig (hétfő) lehet jelentkezni.

Tovább olvasom »

Nukleáris Terrorizmus Elleni Globális Kezdeményezés budapesti rendezvénye

2018.04.10

A nukleáris terrorizmus elleni nemzetközi együttműködés (GICNT Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism) keretében Magyarország, illetve az USA Energiaügyi Minisztériumának együttműködésében 2018. április 10-12. között Budapesten kerül sor a „Fierce Falcon Workshop”-ra. A workshop témája a radioaktív anyagok védettsége, jogtalan eltulajdonításának felderítése, az azonnali válaszintézkedések, és az eltulajdonított radioaktív sugárforrás felkutatása és ismételt hatósági felügyelet alá vonása.

Tovább olvasom »

Belarusz szakértői látogatás az OAH-ban

2018.03.29

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által támogatott tudományos látogatóként érkezett az Országos Atomenergia Hivatalhoz Maxim Mazurenka, a Belarusz Köztársaság Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma Nukleáris és Sugárzás Biztonsági Főosztályának ellenőr-munkatársa. 2018. március 26-29. között a magyarországi nukleáris területtel, a szabályozási és a hatósági tapasztalatokkal ismerkedett meg a szakember.

Tovább olvasom »

Jól vizsgázott az OAH minőségirányítási rendszere

2018.03.27

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 2018. március 6-7. között hajtotta végre az Országos Atomenergia Hivatal minőségirányítási rendszerének okiratmegújító auditját, amelynek elsődleges célja annak ellenőrzése volt, hogy az irányítási rendszer miként teljesíti az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány, valamint a vonatkozó jogszabályok és a saját belső szabályozók által előírt követelményeket. A mostani az első olyan audit volt, amelyet a 2015-ben megújult szabvány szerint végeztek el, ez külön felkészülést igényelt az OAH részéről. A tanúsítási okiratot március 27-én kapta kézhez a hivatal.

Tovább olvasom »

Karbantartási munkák a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2018.03.27

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkját a tervek szerint 2018. március 28-án 04:00 órától tervezetten, 50%-kal leterhelik. A teljesítménycsökkentés azért szükséges, mert az 1. blokki 2. számú turbinagépcsoporthoz tartozó gerjesztőgépnél javítást hajtanak végre. A blokk a tervek alapján március 28-án délután lesz ismét 100%-os teljesítményen.

Tovább olvasom »

Új menüpont az OAH honlapján

2018.03.27

Az elektronikus ügyintézéshez tartozó formanyomtatványokat és útmutatót önálló menüpontban lehet elérni. Az elektronikus ügyintézés programjának (ATDR) elérése továbbra biztosított közvetlenül a nyitóoldalról.

Tovább olvasom »

Európai Sugárvédelmi Hatóságok Vezetői Baleset-elhárítási Munkacsoportjának találkozója Prágában

2018.03.26

2018. március 22-23-án Prágában került sor az Európai Sugárvédelmi Hatoságok Vezetői (HERCA) Baleset-elhárítási Munkacsoportjának találkozójára Prágában, amelyen az OAH szakértője is előadást tartott.

Tovább olvasom »

6 mérkőzésen 6 pont: az OAH is részt vett a VII. KÖZIG Foci kupán

2018.03.26

Március 25-én, hideg, szeles időben került sor a VII. közig Foci Kupa és Családi Napra, ahol a különböző állami szervezetek, minisztériumok és háttérintézményeik, valamint kormányhivatalok mérték össze játéktudásukat. A jó hangulatú sportrendezvényen az Országos Atomenergia Hivatal csapata is részt vett.

Tovább olvasom »

NAÜ nukleáris védettségi tanácsadó misszió Franciaországban magyar részvétellel

2018.03.26

2018. március 23-án fejeződött be a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nukleáris védettségi tanácsadó missziója (IPPAS) Franciaországban. A felülvizsgálatot végző szakértői delegációban az OAH munkatársa is részt vett.

Tovább olvasom »