ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Forrás: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Forrás: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség

Együttműködési megállapodás az OAH és a NAÜ között

2016.11.25

2016. november 24-én Juan-Carlos Lentijo, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgató-helyettese és Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója együttműködési megállapodást írtak alá a Bécsben.

Tovább olvasom »

Telephelyengedély: várhatóan 2017. első felében dönt a hatóság

2016.11.22

Interjú Fichtinger Gyulával, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójával.

Tovább olvasom »

Nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

2016.11.21

2016. november 15-én és 16-án országos törzsvezetési gyakorlatot hajtottak végre az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszerben (ONER) közreműködő központi, ágazati, területi és helyi szervek, amelynek előkészítéséért a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és az Országos Atomenergia Hivatal volt a felelős. A gyakorlat fő célkitűzése a feltételezett nukleáris baleset bekövetkezése utáni késői fázis (a radioaktív anyagok környezeti kibocsátását követő időszak) során szükséges feladatok begyakorlása volt.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás „az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2016.11.21

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. december 13-án (kedden) 16 órakor „az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Csengey Dénes Kulturális Központ (7030 Paks, Gagarin u. 2.).

Tovább olvasom »

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség képzése fejlődő országbeli nukleáris szakemberek számára Magyarországon

2016.11.15

Az OAH szervezésében 2016. november 8-18. között hat nemzetközi nukleáris szakember tesz látogatást hazánkban amely egy 9 hónapos NAÜ-képzés utolsó szakasza.

Tovább olvasom »

Magyar szakember is részt vett az Egyesült Arab Emírségek nukleáris védettségi felülvizsgálatában

2016.11.15

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya felkérésére a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezte IPPAS-misszió keretében kilencfős szakértői csoport vizsgálta a létesítés alatt levő atomerőművek, a nukleáris és más radioaktív anyagok, valamint a kapcsolódó létesítmények fizikai védelmi rendszerét. A közel kéthetes felülvizsgálatban Vincze Árpád, az Országos Atomenergia Hivatal főosztályvezetője is részt vett.

Tovább olvasom »

Négy új útmutató jelent meg az OAH honlapján

2016.11.15

Két útmutató a radioaktívhulladék-tárolók hatósági felügyeletéhez, kettő pedig a nukleáris létesítmények biztonsági felügyeletéhez kapcsolódik.

Tovább olvasom »

Fókuszban a fukushimai balesetet követő intézkedések az ENSREG 23. ülésén

2016.11.14

Az ENSREG (European Nuclear Safety Regulators Group) az európai nukleáris biztonsági hatóságok vezetőiből álló tanácsadó szervezet évente két alkalommal ülésezik Brüsszelben, feladata egyebek mellett, hogy álláspontjával, véleményével szakmai támogatást nyújtson az Európai Bizottságnak nukleáris kérdésekben. Az ez évi második ülésére 2016. november 10-én került sor, amelyen kiemelt szerepet kaptak a fukushimai balesetet követő stresszteszt nyomán elhatározott további vizsgálatok és értékelések kérdései.

Tovább olvasom »

Sikeres közmeghallgatás Kisnémediben

2016.11.11

2016. november 8-án Kisnémediben tartott közmeghallgatást az Országos Atomenergia Hivatal, amelynek témája a Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló üzemeltetési engedély iránti kérelme volt. A lakossági érdeklődők mellett a környék településeinek polgármesterei is eljöttek, kérdéseket, véleményeket fogalmaztak meg: az OAH és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. mindenre részletesen válaszolt.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatások jegyzőkönyvei

2016.11.10

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016 októberében két közmeghallgatást tartott, melyek jegyzőkönyvei elérhetők az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

WENRA-dokumentum társadalmi véleményezése

2016.11.07

A Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetsége (WENRA) feltöltötte honlapjára a nukleáris létesítmények öregedés-kezelésének 2017. évi tematikus felülvizsgálatáról készítendő nemzeti jelentésekre vonatkozó specifikáció-tervezetét, melyet november végéig véleményezhetnek az érdeklődők.

Tovább olvasom »

Hirdetmény „Az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” tárgyú eljárás megindításáról

2016.10.28

Az Országos Atomenergia Hivatal – az MVM Paks II. Zrt. kérelmére – elindította „Az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. A hatásterületen élő ügyfeleket a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 29. § (6) bekezdése szerint az eljárás megindításáról hirdetményi úton kell értesíteni. A hirdetmény elérhető Paks város Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH portáján és honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »