ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Elektronikus ügyintézési lehetőség az OAH honlapján

2016.09.14

Az Országos Atomenergia Hivatal, az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvényben meghatározott engedélyezési feladatok egyszerűsítése érdekében, elindította elektronikus ügyintézési szolgáltatását, az Atomenergia hatósági eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszert (ATDR).

Tovább olvasom »

Frissültek a szakmagyakorlással kapcsolatos nyomtatványok

2016.09.14

Az atomenergiáról szóló törvény hatálya alá tartozó építményekkel, létesítményekkel kapcsolatos műszaki szakértői, tervezői, műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői tevékenység szerinti szakmagyakorlásra alkalmasság megállapítására és a nyilvántartásba vételre irányuló eljárást az Országos Atomenergia Hivatal folytatja le az Atomtörvény szerinti engedélyesek kérelmére. Az ehhez kapcsolódó, természetes személyekre vonatkozó formanyomtatványokat frissítette az OAH, mostantól az érintetteknek az új nyomtatványokat szükséges kitöltenie az eljáráshoz.

Tovább olvasom »

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres illetményszámfejtő-munkaügyi koordinátor munkakörbe

2016.09.12

Az új munkatárs feladatai közé tartozik az Országos Atomenergia Hivatal személyi állományának illetményszámfejtéséhez kapcsolódó ügyintézői feladatok ellátása.

Tovább olvasom »

Jól halad a Fukushima tanulságait feldolgozó Nemzeti Akcióterv végrehajtása

2016.09.02

2011-ben, a fukushimai baleset nyomán, Magyarországon is sor került a Paksi Atomerőmű ellenálló képességének felülvizsgálatára, az ún. stressz-tesztre. Az eredmények alapján elhatározott jobbító intézkedések egységes keretben, a Nemzeti Akciótervben jelentek meg, amelyet az OAH a honlapján nyilvánosságra hozott. Az akcióterv előrehaladását 2013-ban és 2015-ben az EU felülvizsgáltatta, s megállapította, hogy az intézkedések jó ütemben haladnak, sőt, jó gyakorlatokat is kiemelt a magyar megoldások közül. 2016-ban, a Nukleáris Biztonsági Egyezmény keretében háromévente rendezett nemzetközi felülvizsgálati konferenciára készülő országjelentés részeként, az Országos Atomenergia Hivatal ismét felülvizsgálta a Nemzeti Akciótervet.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2016. évi karbantartása

2016.08.29

A Paksi Atomerőműben a héten befejezték a 4. blokk esedékes karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »

Új feladatokat lát el az Országos Atomenergia Hivatal 2016. augusztus 1-től

2016.08.24

A 184/2016 (VII.13.) Korm. rendelet előírásai szerint az atomenergiáról szóló törvény hatálya alá tartozó építményekkel, létesítményekkel kapcsolatos műszaki szakértői, tervezői, műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői tevékenység szerinti szakmagyakorlásra alkalmasság megállapítására és a nyilvántartásba vételre irányuló eljárást az Országos Atomenergia Hivatal folytatja le az Atomtörvény szerinti engedélyesek kérelmére. A fenti jogszabály alkalmazásával kapcsolatos tájékoztató és a kérvény benyújtásához szükséges formanyomtatványok az OAH honlapjáról tölthetők le.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2016.08.22

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. blokkjainak Időszakos Biztonsági Felülvizsgálata elvégzéséhez szükséges útmutatót (hatósági iránymutatást) készített az Országos Atomenergia Hivatal. Az útmutató ajánlásokat tartalmaz a vonatkozó jogszabályi előírások teljesítésére és az azokban rögzített követelmények végrehajtására a nukleáris biztonsági szempontok figyelembevételével.

Tovább olvasom »

Meghívó hatósági fórumra

2016.08.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. szeptember 19-én 13 órától hatósági fórumot tart, melynek témája a radioaktív anyagok közúti szállításának engedélyezésével összefüggő jogszabályi változások ismertetése, valamint ennek kapcsán a hatósági engedélyezéssel kapcsolatos eddigi tapasztalatok megvitatása.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2016.08.02

A nukleáris és nukleáris kettős felhasználású termékek export/import-engedélyezéséhez szükséges útmutatót készített az Országos Atomenergia Hivatal, amely ajánlásokat tartalmaz a vonatkozó jogszabályi előírások teljesítésére, az azokban rögzített követelmények végrehajtására a nukleáris non-proliferációs szempontok figyelembevételével.

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának éves karbantartása

2016.08.01

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2016. augusztus 1-től megkezdődött a 4. blokk várhatóan 26 napig tartó éves felülvizsgálata (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A felülvizsgálatot az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli, ellenőrzi.

Tovább olvasom »

Hirdetmény az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem”-re indult eljárás megindításáról

2016.07.29

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – elindította az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Püspökszilágy és Kisnémedi község Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH portáján és honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Újra névleges teljesítményen üzemel a Paksi Atomerőmű 1. blokkja

2016.07.15

Mint arról 2016. július 14-én beszámoltunk, a Paksi Atomerőmű 1. blokkja irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt automatikusan, a terveknek és a nukleáris biztonsági előírásoknak megfelelően leállt.

Tovább olvasom »