ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.02.14

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Nukleáris létesítmények programozható rendszereinek védelmi követelményei” című útmutató-tervezet célja, hogy iránymutatást adjon a nukleáris biztonsági funkcióval (beleértve a műszaki sugárvédelmi funkciókat), a fizikai védelmi funkcióval, a nukleáris biztosítéki követelmény teljesítési, valamint a radioaktív anyag nyilvántartási funkcióval rendelkező programozható rendszerek szándékolatlan és szándékos fenyegetések elleni védelme követelményeire, a programozható rendszerek védelmi tervének tartalmi felépítésére.

Tovább olvasom »

NAÜ megbeszélés NAÜ megbeszélés

Egyeztetés az OAH-ban a NAÜ Műszaki Együttműködési Programjáról

2020.02.10

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértője, Carmina Jimenez egynapos látogatásra érkezett hazánkba, hogy megbeszéléseket folytasson a NAÜ Műszaki Együttműködési Programjának keretében támogatott magyar, illetve regionális projektekről.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.02.06

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi rendszerelemek gyártásának és beszerzésének engedélyezési dokumentációja” című útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.02.05

Az Országos Atomenergia Hivatal egy útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőmű nyomástartó berendezéseinek hegesztése” című útmutató célja, hogy – ajánlásokat adva az atomerőművi rendszereken és rendszerelemeken végzett hegesztési tevékenységekkel kapcsolatosan – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.02.05

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Csővezetékek törés előtti szivárgáselemzése módszertanának alkalmazása” című útmutató.

Tovább olvasom »

delegáció látogatása delegáció látogatása

Bolgár hatósági delegáció látogatása az OAH-ban

2020.02.04

2020. január 27-29. között a Bolgár Nukleáris Szabályozó Ügynökség delegációja látogatást tett hazánkban Latchesar Kostov, a hatóság elnökének vezetésével. Az első napon az Országos Atomenergia Hivatalban Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes fogadta a szakértőket.

Tovább olvasom »

Karbantartás Karbantartás

Informatikai karbantartás

2020.02.04

Tisztelt Látogatók!

2020. február 6-án (csütörtök) 16:00 - 18:00 között a hálózat karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál), az e-napló (elektronikus építési napló) rendszerek és a honlap (http://www.haea.gov.hu vagy http://www.oah.hu) időszakosan nem lesznek elérhetők. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.02.01

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2020. február 1-től megkezdődött az 1. blokk 2020. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.01.31

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű nyomástartó edényeinek és csővezetékeinek anyagvizsgálata” című útmutató felülvizsgált változata.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény közzététele eljárás megindításáról a Paksi Atomerőmű biztonsági övezetének felülvizsgálata tárgyában

2020.01.31

Jogszabályi kötelezettség alapján az OAH hivatalból eljárást indított 2020. január 21-én a Paksi Atomerőmű biztonsági övezetének felülvizsgálata tárgyában. A hatályos jogszabályok szerint az eljárás megindításáról hirdetmény útján értesíteni kell az ügyfeleket. A hirdetmény elérhető Paks város Polgármesteri Hivatala (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.), valamint az Országos Atomenergia Hivatal (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.) hirdetőtábláin, az OAH honlapján (www.haea.gov.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.01.30

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Üzemelő atomerőmű nyomástartó berendezéseinek és csővezetékeinek anyagvizsgálata” című felülvizsgált útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.01.29

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőmű tervezésének minőségirányítási rendszere” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adva az új atomerőműtervezési tevékenység minőségirányításával kapcsolatosan az atomerőmű teljes életciklusára egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes jogszabályi előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.

Tovább olvasom »