ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Pénzügyi- számviteli ügyintézőt keres az OAH

2018.03.20

Az új munkatárs feladata lesz többek között a beérkezett számlák rögzítése, átutalások elkészítése, a Magyar Államkincstárral való kapcsolattartás, valamint a főkönyvi könyvelés. Jelentkezési határidő 2018. április 15. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.gov.hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Új munkatársat keres az OAH a programozható rendszerek védelmi területére

2018.03.20

A felügyelői munkakörben foglalkoztatott munkatárs feladatai közé tartozik majd a nukleáris létesítmények, nukleáris és más radioaktív anyagokat használó egyéb létesítmények programozható rendszerei védelmi intézkedéseinek engedélyezése, ellenőrzése és felügyelete, valamint a hivatal információbiztonságának ellenőrzése és felügyelete.

Tovább olvasom »

Felgyorsultak az új paksi blokkok létesítéséhez kapcsolódó tevékenységek

2018.03.14

Az új blokkok létesítése kapcsán rövidesen megkezdődő helyszíni munkálatok az Országos Atomenergia Hivatal számára is többlet feladatot jelentenek. A helyszíni tevékenységek engedélyezése, illetve felügyelete komoly szaktudást és erőforrás ráfordítást igénylő feladat, amelyet körültekintően kell megoldani. Az OAH ehhez igazítja munkáját: szükség esetén átcsoportosítások és túlmunkák szervezésével biztosítja, hogy az új blokkokkal kapcsolatos tevékenységek minden esetben szigorú hatósági felügyelet mellett, a legkorszerűbb szakmai elvárások megfelelően, és a jogszabályok teljeskörű betartásával történjen. Az OAH 2017 eleje óta eddig több mint húsz alkalommal vett részt a tervezésben résztvevő alvállalkozók és lehetséges beszállítók auditjain. Az ellenőrzések kétharmada oroszországi cégeket érintett.
A jogszabályokban meghatározott ügyintézési idők betartása érdekében az OAH szakértői jelentős túlmunka mellett értékelik az új blokkal kapcsolatos engedélykérelmeket. Összhangban a jogszabályi ügyintézési időkkel, előre láthatóan a hónap végéig döntés születik a folyamatban lévő kérelmek alapján, az Erőmű Beruházási Központ és a Fővállalkozói irodaépület építési engedélye ügyében.

Tovább olvasom »

Módosult a sugárzás elleni védelemről szóló kormányrendelet

2018.03.14

A 487/2015. (XII. 30.) Kormányrendeletben több kiegészítő sugárvédelmi előírás jelent meg, melyek áttanulmányozása feltétlenül szükséges a sugárvédelmi szakértők és a sugárvédelmi megbízottak számára. Az új követelmények megjelenése mellett az engedélyezési eljárásokban, illetve az engedélykérelmekhez benyújtandó dokumentumok tartalmában is jelentősebb változások történtek. Az engedélykérelem elkészítését segítő formanyomtatványok az OAH honlapjáról letölthetők.

Tovább olvasom »

WENRA munkacsoport-ülés az OAH-ban

2018.03.14

A Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetsége (WENRA) radioaktív-hulladékokkal, kiégett fűtőelemekkel és a nukleáris létesítmények leszerelésével foglalkozó munkacsoportja 2018. március 12-14. között ülést tartott az Országos Atomenergia Hivatalban. A találkozón 12 tagország 21 képviselője vett részt.

Tovább olvasom »

A NAÜ idei első Kormányzótanácsi Ülésére 2018. március 5. és 8. között került sor

2018.03.13

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kormányzótanácsának idei első ülése 2018. március 5. és 8. között zajlott. Az ülésen az OAH képviselője is részt vett. A márciusi Kormányzótanácsi Ülés többek közt megtárgyalta a NAÜ által készített 2018-as, nukleáris biztonságról és nukleáris technológiáról szóló összefoglaló dokumentumokat. A hozzászólásokat követően mindkét felülvizsgálati dokumentumot elfogadták a résztvevők. Az ülésen olyan kérdéseket is megvitattak, mint például az iráni nukleáris ellenőrzés, a biztosítékok alkalmazása a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban, valamint az atomsorompó-szerződés megkötéséről szóló megállapodás végrehajtása a Szíriai Arab Köztársaságban.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkenés volt a Paksi Atomerőmű 3. blokkján

2018.03.13

A Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2018. március 12-én 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Az OAH-ba látogatott az OECD NEA főigazgatója

2018.03.07

2018. március 5-én az Országos Atomenergia Hivatalba látogatott William D. Magwood, az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének (OECD NEA) főigazgatója, akit Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója fogadott.

Tovább olvasom »

Reagálás nyílt levélre

2018.03.06

Az Országos Atomenergia Hivatal elkészítette válaszát a Perger András által jegyzett nyílt levélre reagálva, amely elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Az OAH munkatársat keres nukleáris biztosítéki hatósági felügyelői munkakörbe

2018.03.06

Az új munkatárs feladata lesz többek között a nukleáris anyagok engedélyezésével, ellenőrzésével és nyilvántartásával összefüggő tevékenységek ellátása, együttműködés a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az Európai Bizottság munkatársaival, valamint a nukleáris és nukleáris kettős felhasználású termékek importjával és exportjával kapcsolatos engedélyezési és ellenőrzési feladatok ellátása.

Tovább olvasom »

Forrás: Pixabay Forrás: Pixabay

Az OAH mérnököt, fizikust keres nukleáris biztonsági felügyelői munkakörbe

2018.03.06

Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység.

Tovább olvasom »

Bécsben tárgyalt a NAÜ-vel az OAH főigazgatója

2018.03.01

Magyar delegáció tagjaként Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója Bécsben folytatott egyeztetést a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vezető tisztviselőivel az új atomerőművi blokkok építéséhez kapcsolódó Előzetes Biztonsági Jelentés értékeléséről.

Tovább olvasom »