ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Az OAH munkatársat keres radioaktív anyagok hatósági felügyeletével kapcsolatos munkakörbe

2015.02.16

A munkakörre 2015. március 20-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas kukac haea pont gov pont hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Forrás: www.kormany.hu Forrás: www.kormany.hu

Elismerés az OAH két munkatársának március 15-e alkalmából

2015.03.17

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Hetényi Lillát és Lóránd Ferencet miniszteri elismerésben részesítette.

Tovább olvasom »

Informatikust keres az OAH

2015.02.16

A munkakörre 2015. március 20-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas kukac haea pont gov pont hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Üzemlátogatásokon vettek részt az OAH új munkatársai

2015.03.16

Az Országos Atomenergia Hivatal megkezdte az újonnan felvett felügyelők képzését, amelynek részeként az új munkatársak ellátogattak több hazai nukleáris létesítménybe. Megtekintették a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontja által üzemeltetett Budapesti Kutatóreaktort, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Oktatóreaktorát, továbbá a püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tárolót és a Bátaapátiban található Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolót.

Tovább olvasom »

Új útmutató tervezet az OAH honlapján

2015.03.13

Az OAH közzétette az „Új atomerőművek Biztonsági Jelentése” című útmutató tervezet angol nyelvű változatát. Az útmutató tervezet a nukleáris létesítmények nukleáris biztonsági követelményeiről és az ezzel összefüggő hatósági tevékenységről szóló 118/2011. (VII. 11.) Korm. rendelettel összhangban ajánlásokat fogalmaz meg az előzetes és a végleges biztonsági jelentés tartalmára vonatkozóan. A magyar nyelvű tervezet a nyelvi lektorálást követően szintén elérhető lesz az OAH honlapján.
A tervezet letölthető változata

Tovább olvasom »

Felkészülés az IRRS-misszióra

2015.03.03

2015 májusában a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői delegációja felülvizsgálja (IRRS-misszió) az atomenergia biztonságos és békés célú felhasználásának felügyeletét ellátó hatósági rendszert hazánkban. Ehhez kapcsolódóan cikksorozatot indítottunk, melynek második részében most a misszióra történő felkészülésről írunk.

Tovább olvasom »

Kövesse az OAH-t a Facebookon is!

2015.03.02

Az Országos Atomenergia Hivatal a széles körű és hatékony lakossági tájékoztatás érdekében elindította Facebook-oldalát. A követők azonnal értesítést kapnak a megjelenő híreinkről, így kényelmesebben érhetik el az aktuális információinkat.

Tovább olvasom »

Átadás-átvétel: hazánkba látogatott az ENSRA korábbi elnöke

2015.02.26

Horváth Kristóf, az OAH főigazgató-helyettese, az ENSRA (Európai Nukleáris Védettség Területén Kompetens Hatóságok Szövetsége) elnöke 2015. február 20-án fogadta Rony Dresselaers-t, a belga nukleáris hatóság igazgatóját, a szövetség korábbi elnökét. A találkozón megbeszélést folytattak az idei tervekről, valamint a folyamatban lévő ügyekről.

Tovább olvasom »

Az Óbudai Egyetem Állásbörzén az OAH

2015.02.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2015. február 18-án részt vesz az Óbudai Egyetem Állásbörzén (1036 Budapest, Bécsi út 96/B), ahol információs kiadványokkal, tájékoztató anyagokkal várjuk a hozzánk látogatókat. A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők megismerjék a hivatal kínálta álláslehetőségeket, személyesen tegyék fel nekünk kérdéseiket.

Tovább olvasom »

"RIAN archive 407190 Volgodonsk Nuclear Power Station" by RIA Novosti archive, image #407190 / Sergey Venyavsky / CC-BY-SA 3.0.

Tűz a Rostovi atomerőmű telephelyén

2015.02.11

A Rostovi atomerőmű területén 2015 február 9-én 22:44-kor az erőmű hidrogén üzemének egyik tartályában tűz keletkezett, amelyet az erőmű tűzoltói 1 órán belül eloltottak.

Tovább olvasom »

Amit az IRRS-ről tudni kell

2015.01.20

Az Országos Atomenergia Hivatal kezdeményezésére 2015 májusában a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nemzetközi szakértőkből álló delegációt küld hazánkba, hogy az atomenergia biztonságos és békés felhasználásának felügyeletét ellátó hatósági rendszert felülvizsgálják. Az OAH számára kiemelten fontos az átláthatóság és a tájékoztatás, ezért a NAÜ missziójával kapcsolatban cikksorozatot indítunk. Első írásunkban olyan lényeges információkat gyűjtöttünk össze, amelyekből kiderül, hogy miért kerül sor a felülvizsgálatra, kit vizsgálnak majd, és mi lesz az eredménye a nemzetközi csapat munkájának.

Tovább olvasom »

Diplomáciai Konferencia Bécsben: nyilatkozatot fogadtak el a CNS-hez kapcsolódóan

2015.02.09

2015. február 9-én Diplomáciai Konferencia kezdődött Bécsben a Nukleáris Biztonsági Egyezményhez (CNS) kapcsolódóan. A fukushimai atomerőmű-balesetet követően a nemzetközi közösség sokat tett az atomerőművek biztonságának megerősítése érdekében. Sok részes állam jelezte igényét az egyezmény módosítására, a fukushimai tapasztalatok beépítésére az Egyezmény szövegébe; Svájc konkrét, szöveges javaslatot tett. A konferencia előkészítése során világossá vált, hogy a svájci javaslattal kapcsolatban nem lehet konszenzust kialakítani, azonban egyetértés volt egy közös nyilatkozat kiadásában, amelyet a február 9-i ülésnapon fogadtak el az országok.

Tovább olvasom »