ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Az OAH munkatársa is részt vett az Európai Unió APEX Europa nemzetközi nukleáris védettségi gyakorlatán

2016.12.01

Az Európai Bizottság 2016. november 23-án Karlsruhéban, az Európai Unió Joint Research Centre telephelyén első alkalommal rendezte meg az APEX Europa elnevezésű, a nukleáris és más radioaktív anyagok védettségével kapcsolatos magas szintű gyakorlatát. A magyar küldöttségbe az Országos Atomenergia Hivatal is delegált szakértőt.

Tovább olvasom »

2016. évi Nukleáris biztosítéki konzultáció

2016.12.01

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. november 28-án harmadik alkalommal rendezett találkozót a nukleáris biztosítéki szakterületen dolgozók számára. A rendezvényen sor került a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség részére nyújtott hazai Biztosítéki Támogató Program 25. évfordulójának ünneplésére is.

Tovább olvasom »

Elérhető a telephelyengedély-kérelem dokumentációja

2016.11.29

Október végén, ahogy arról korábban már beszámoltunk, az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme beérkezett az Országos Atomenergia Hivatalhoz. Az engedélyezési dokumentáció nyilvánosság számára elérhető részeit közzétették.

Tovább olvasom »

Forrás: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Forrás: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség

Együttműködési megállapodás az OAH és a NAÜ között

2016.11.25

2016. november 24-én Juan-Carlos Lentijo, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgató-helyettese és Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója együttműködési megállapodást írtak alá a Bécsben.

Tovább olvasom »

Telephelyengedély: várhatóan 2017. első felében dönt a hatóság

2016.11.22

Interjú Fichtinger Gyulával, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójával.

Tovább olvasom »

Nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

2016.11.21

2016. november 15-én és 16-án országos törzsvezetési gyakorlatot hajtottak végre az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszerben (ONER) közreműködő központi, ágazati, területi és helyi szervek, amelynek előkészítéséért a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és az Országos Atomenergia Hivatal volt a felelős. A gyakorlat fő célkitűzése a feltételezett nukleáris baleset bekövetkezése utáni késői fázis (a radioaktív anyagok környezeti kibocsátását követő időszak) során szükséges feladatok begyakorlása volt.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás „az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2016.11.21

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. december 13-án (kedden) 16 órakor „az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Csengey Dénes Kulturális Központ (7030 Paks, Gagarin u. 2.).

Tovább olvasom »

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség képzése fejlődő országbeli nukleáris szakemberek számára Magyarországon

2016.11.15

Az OAH szervezésében 2016. november 8-18. között hat nemzetközi nukleáris szakember tesz látogatást hazánkban amely egy 9 hónapos NAÜ-képzés utolsó szakasza.

Tovább olvasom »

Magyar szakember is részt vett az Egyesült Arab Emírségek nukleáris védettségi felülvizsgálatában

2016.11.15

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya felkérésére a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezte IPPAS-misszió keretében kilencfős szakértői csoport vizsgálta a létesítés alatt levő atomerőművek, a nukleáris és más radioaktív anyagok, valamint a kapcsolódó létesítmények fizikai védelmi rendszerét. A közel kéthetes felülvizsgálatban Vincze Árpád, az Országos Atomenergia Hivatal főosztályvezetője is részt vett.

Tovább olvasom »

Négy új útmutató jelent meg az OAH honlapján

2016.11.15

Két útmutató a radioaktívhulladék-tárolók hatósági felügyeletéhez, kettő pedig a nukleáris létesítmények biztonsági felügyeletéhez kapcsolódik.

Tovább olvasom »

Fókuszban a fukushimai balesetet követő intézkedések az ENSREG 23. ülésén

2016.11.14

Az ENSREG (European Nuclear Safety Regulators Group) az európai nukleáris biztonsági hatóságok vezetőiből álló tanácsadó szervezet évente két alkalommal ülésezik Brüsszelben, feladata egyebek mellett, hogy álláspontjával, véleményével szakmai támogatást nyújtson az Európai Bizottságnak nukleáris kérdésekben. Az ez évi második ülésére 2016. november 10-én került sor, amelyen kiemelt szerepet kaptak a fukushimai balesetet követő stresszteszt nyomán elhatározott további vizsgálatok és értékelések kérdései.

Tovább olvasom »

Sikeres közmeghallgatás Kisnémediben

2016.11.11

2016. november 8-án Kisnémediben tartott közmeghallgatást az Országos Atomenergia Hivatal, amelynek témája a Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló üzemeltetési engedély iránti kérelme volt. A lakossági érdeklődők mellett a környék településeinek polgármesterei is eljöttek, kérdéseket, véleményeket fogalmaztak meg: az OAH és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. mindenre részletesen válaszolt.

Tovább olvasom »